Περί της ανωτερότητας των «αρίστων»

Του Τάκη Ψαρίδη

Το μυαλό και η μνήμη δεν έχουν φράχτες και σύνορα. Δεν έχει άδικο ο κος Αρβανίτης όταν αναφέρεται στην αλαζονική ανωτερότητα που νιώθουν οι «άριστοι» και ο ίδιος ο κος  Μητσοτάκης. Την βιώνουμε καθημερινά.

Ούτε έχει άδικο όταν η μνήμη του ανατρέχει στην ανωτερότητα της Αρίας φυλής όσο και αν οι διαφορές της μιας από την άλλη είναι χαοτικές και οι συγκρίσεις ανεπίτρεπτες.

Η ανωτερότητα των «αρίστων» του κου Μητσοτάκη θεωρεί τους πολιτικούς αντιπάλους της «πλέμπα» και «ζαίους» και στηρίζει την νεοφιλελεύθερη αναλγησία η οποία, στην περίπτωση της πανδημίας, οδήγησε ακόμα και σε χιλιάδες θανάτους, όταν αρνήθηκε ιδεοληπτικά να ενισχύσει το ΕΣΥ. Όταν επίσης η νεοφιλελεύθερη αναλγησία πετά τους ευάλωτους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους και οδηγεί στην φτώχια, στην κοινωνική δυστυχία και απόγνωση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν το ερώτημα είναι το εξής: πόσο ανθρώπινο είναι να νιώθει κανείς ανώτερος άνθρωπος από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο;

Έχει άδικο ο κος Αρβανίτης όταν αναφέρεται στην ακροδεξιά που αλωνίζει μέσα στην ΝΔ του κου Μητσοτάκη; Πρόκειται για την πιο επίσημη και υπουργοποιημένη ακροδεξιά δια χειρός Καρατζαφέρη. Η ακροδεξιά δεν είναι αυτή που στηρίζει «ανωτερότητες» και παντός είδους ρατσισμούς;  

Είναι ψέμα ότι την χώρα κυβερνά ένα μίγμα νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς με πρωθυπουργό έναν δήθεν «φιλελεύθερο» που καταπατά τους θεσμούς, παρακολουθεί τους πάντες και τελικά μόνο φιλελεύθερος δεν είναι;  

Ακόμα και αν, σύμφωνα με την πολιτική ορολογία, ο κος Μητσοτάκης δεν κατατάσσεται στην ακροδεξιά, όμως η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του τον κάνει πιο ανάλγητο κοινωνικά ακόμα και από την ακροδεξιά η οποία διακρίνεται διατηρώντας τον χυδαίο λαϊκισμό της.   

Είναι λοιπόν πολύ λυπηρό, ορισμένοι δημοκράτες και αριστεροί να σηκώνουν το δάχτυλο κάθε φορά που η οργανωμένη προπαγάνδα κινητοποιεί τα κυρίαρχα μίντια για κάτι που είπε ο Αρβανίτης ή επειδή καπνίζει ο Πολάκης. Είναι κατανοητό ότι σηκώνουν το δάχτυλο καθώς νιώθουν και αυτοί την «ανωτερότητα» μέσα τους επικρίνοντας την «πλέμπα». Όμως έτσι καταπίνουν την «κάμηλο» και νομιμοποιούν τα πλήγματα που δέχεται η δημοκρατία και η κοινωνία μας και αυτό, α μη τι άλλο, θρέφει την ακροδεξιά «ανωτερότητα» και όχι μόνο..