Ποιοι βάζουν όλα τα λεφτά στον Φρουζή, γιατί τον προστατεύουν και πώς επέβαλε σε ΝΔ-Κινάλ ότι δεν υπάρχει… ούτε σκάνδαλο με γιατρούς

Του Γ. Λακόπουλου

Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στη χώρα,  όταν ακούνε το όνομα Κ. Φρουζής, το πρώτο που σκέφτονται είναι: Μιχ. Χριστοφοράκος. Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον Φρουζή χωρίς να αναφερθείς στον Χριστοφοράκο.

 Πάμε λίγο πίσω. Όταν έγινε γνωστό -με επίσημα γερμανικά στοιχεία- ότι η Ζήμενς μοίραζε στην Ελλάδα μαύρο χρήμα για «καλλιέργεια εδάφους», έπεσε φόβος και τρόμος σε πολιτικούς, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.  Το ερώτημα ήταν απλό: Και αν  ο Χριστοφοράκος μιλήσει;

 Αν κάποιος ήξερε πού πήγαιναν τα λεφτά -αν δεν τα μοίραζε ο ίδιος, ήταν το αφεντικό της εταιρείας στην Ελλάδα.

Αλλά ο Χριστοφοράκος δεν μίλησε. Γιατί η λύση που δόθηκε ήταν άμεση και ολοκληρωμένη: διαφυγή, διακριτική δίκη και λάιτ καταδίκη επί γερμανικού εδάφους και ζήτω η ελευθερία του. Κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτε πλέον. Ουφ.

Έφυγε ο Χριστοφοράκος από την επικαιρότητα και ήλθε ο Φρουζής. Αν μοίραζε λεφτά η Νοβάρτις σε πολιτικούς και γιατρούς και εδώ μόνο αυτός το ξέρει.

Αυτό εξηγεί για το σύστημα πολιτικών και ΜΜΕ, που προσπαθεί να εξαφανίσει το σκάνδαλο με τη θεωρία της σκευωρίας, έσπευσε να δημιουργήσει γύρω του ασπίδα προστασίας.

 Όσο ο Φρουζής λέει «δεν έδωσα λεφτά σε πολιτικούς» είναι πολύτιμος.  Όχι ότι αν είχε δώσει, θα το έλεγε. Απλώς, αν έδωσε, έχει πολλούς στο τσεπάκι.

Βρισκόμαστε στο στάδιο που υφαίνεται δίχτυ προστασίας του γιατί και αυτός είναι δίχτυ προστασίας. Το έδειξε στην Προανακριτική όπου έλεγε ακριβώς όσα είχαν πει ήδη στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Π.χ. ότι επί των ημερών τους η Νοβάρτις έφτυσε το γάλα της μάνα της, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ τα πήγαινε μια χαρά.

Ότι πολλά για συναντήσεις με τους δέκα πολιτικούς που αναφέρθηκαν δεν πολυθυμάται. Αντίθετα η μνήμη του ξελαμπικάρει όταν πρόκειται για Συριζαίους. Έναν προς έναν τους θυμάται.

Αν δεν είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι δεν λάδωσε πολιτικούς και έπαιρνε κανείς τοις μετρητοίς την κατάθεσή του, θα έλεγε ότι αν τάπιασαν κάποιοι αυτοί είναι οι υπουργοί του Τσίπρα: η νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευνοϊκή για την εταιρία του, ενώ της ΝΔ αμείλικτη.

Η γραμματέας του ήταν ένα παλιοκόριτσο και ο προκάτοχός του μπέρδευε τους λογαριασμούς. Ούτε ο Άδωνις με τον Λοβέρδο δεν τα είπαν ως τώρα έτσι νεράκι.

Το κλου της κατάθεσης Φρουζή ήταν όσα είπε για την Τουλουπάκη, με την οποία επιμένει ότι είχαν «συνάντηση». Πάλι καλά που δεν μίλησε για «ραντεβού» να την εκθέσει τη γυναίκα. 

Με τον εισαγγελέα δεν έχεις «συνάντηση». Έχεις κλήση για ανάκριση. Και δεν «την είδε στη Λουκαρέως»- σα να είναι κανένα στενό για παρανόμους. Τον κάλεσε στο γραφείο της. Και δεν ήταν μόνος του. Είχε μαζί και τους δικηγόρους του.

Το δίκτυο υποστήριξης Φρουζή και Σία ανέλαβε να θολώσει τα νερά, να προστατευθεί η θεωρία της σκευωρίας. Ο ίδιος είπε στην Προανακριτική  ότι «δεν εννοούσε η Τουλουπάκη να καταθέσω αυτά που θα κατέθετα. Ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια»

Απαράδεχτο: εισαγγελέας δεν καταπίνει το ποίημα που της λέει ο μάρτυρας, αλλά επιμένει στην αναζήτηση στοιχείων για την έρευνά της.

Τι ήθελε η Τουλουπάκη να της πει ο Φρουζής; «Ονόματα πολιτικών». Κακώς. Θα έπρεπε να του ζητήσει ονόματα ηρώων του 1821. Για λάδωμα πολιτικών ήταν η έρευνα, ονόματα πολιτικών έψαχνε.

Όταν όμως κάποιος στην επιτροπή τον ρώτησε «σας ανέφερε η Τουλουπάκη ονόματα πολιτικών;», βγήκε από τα νερά του και απάντησε: « Όχι δεν μου ανέφερε». Κρίμα. Στο FBI τουλάχιστον ρωτούσαν τον Μανιαδάκη για τον Λοβέρδο.

Διαβασμένος ο Φρουζής, πιο διαβασμένοι οι φίλοι του στα ΜΜΕ, μας φλόμωσαν τα ψέματα. Π.χ. ότι τάχα δεν έχει κληθεί ως τώρα να καταθέσει, ενώ έχει καταθέσει ένα σκασμό φορές.

Ότι τον έψηνε η εισαγγελέας για προστατευόμενο μάρτυρα, «κουκουλοφόρο» δηλαδή, ενώ αυτό είχε αποκλειστεί αφού ήταν κατηγορούμενος.

 Ότι οι αρχές τον άφηναν στο σκοτάδι να υποφέρει χωρίς να ξέρει τι τρέχει. Ήξερε και παραήξερε: είχε απαγόρευση εξόδου από την χώρα καθώς και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία.

Κατηγορούμενος είναι και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και μάλλον ξέρει και τι θέλει και τι λέει. Απόδειξη η έκπληξη που επιφύλαξε στους βουλευτές της ΝΔ και του Κινάλ. Εκεί που η εξέτασή πήγαινε μια χαρά ερώτηση -απάντηση,  ο Φρουζής πέταξε: «Δεν έχω δώσει ούτε ευρώ σε άνθρωπο».

Είτε δεν το κατάλαβαν, είτε έκαναν πως δεν το κατάλαβαν- να υπήρχε προσυνεννόηση δεν φάνηκε σύμφωνα με αυτόπτη- ο Φρουζής τους την έφερε:

Ενώ τον φώναξαν για να  υποστηρίξει ότι δεν λάδωσε πολιτικούς- άρα δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο και όλα είναι σκευωρία- τους υποχρέωσε να δεχθούν ότι δεν υπάρχει ούτε σκάνδαλο με γιατρούς που έλεγε ως τώρα ο Μητσοτάκης.

Τι άλλο σημαίνει ότι δεν έχει δώσει λεφτά σε κανέναν; Άρα μετά τους πολιτικούς δεν μπλέκει ο ίδιος ούτε με λαδώματα στον ιατρικό κόσμο. Βάστα με να σε βαστώ..

Τι μένει; Να αποφασίσουν ΝΔ και Κινάλ να του στήσουν κι ένα άγαλμα επειδή έσωζε ζωές με τα φάρμακά του- και να το αποκαλύψει ο Γεωργιάδης με τον «μεγαλύτερο αδελφό του».

Ποιος είπε ότι θα πλήξουμε στη συνέχεια;