Πολιτική, ποινική και κοινωνική νομιμοποίηση

 

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣ

 

Στην Ελλάδα όταν η πλειονότης των ψηφοφόρων δεν φαίνεται εκ-λογικά να διαφοροποιείται  και να αλλάζει γνώμη και πλεύση λόγω κάποιου ‘αθώου’ μικρού  ή μεγάλου ‘ένοχου’  ψέματος των μεγάλων αλλά και μικρών κομμάτων -αφού είναι είδος εν αφθονία-  η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τον φόνο του Παύλου Φύσσα τρεις μόλις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές από το Ελληνικό Ναζιστικό κόμμα φανερώνει μια μικρή διαφοροποίηση από την μέχρι σήμερα κρυφή ή διπλή τακτική ατζέντα που ακολούθησε μέχρι σήμερα.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί ευκολόπιστοι στην ταλαιπωρημένη και μπερδεμένη χώρα μας που πιστεύουν ότι αυτή η παραδοχή του Ν. Μιχαλολιάκου προέκυψε τυχαία και μάλιστα μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η κίνηση την συγκεκριμένη συγκυρία που γίνεται δεν είναι παρά μια προσεγμένη κίνηση της Χρυσής Αυγής για τις μέρες και τις νύχτες που μπορεί να ακολουθήσουν στο μέλλον;

Είναι γνωστή στον κινηματογράφο η λεζάντα ΠΡΟΣΕΧΩΣ για να δείξει ότι η προβολή ή στην συγκεκριμένη φάση προσβολή, έρχεται σύντομα.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το τελικό ποσοστό που θα πάρουν στις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου θα φέρνει την Χ.Α κατά πάσα πιθανότητα στην 3η ή 4η θέση του Κοινοβουλίου, οι  κατηγορούμενοι και για το ποινικό σκέλος αυτής της δολοφονίας, επιθυμούν να ισχυροποιηθούν και να ‘νομιμοποιηθούν’ ακόμα περισσότερο μέσα στην Ελληνική κοινωνία, πάντα με την ψήφο των οπαδών τους και την ξαφνική ‘υπεύθυνη ‘ στάση αυτής της παραδοχής του αρχηγού τους, βάζοντας αύριο απέναντι στο απόσπασμα και την ίδια την Δημοκρατία που τους επιτρέπει να υπάρχουν σαν κόμμα και να κατεβαίνουν σε ελεύθερες εκλογές σήμερα.

Και τι είδους ‘νομιμοποίηση’ επιθυμούν να έχουν;

Αν τους επιτρέπεται σήμερα να υπάρχουν και να μπορούν να δικαιολογούνται αρχικά ‘πολιτικά’, τότε  γιατί αύριο να μην μπορούν να δικαιολογούνται και  ‘ποινικά’ να βιαιοπραγούν και να στέλνουν τους όποιους αντιπάλους τους στο μνήμα,  αν οι περιστάσεις,  που κάποια στιγμή θα επικαλούνται μαζί με τους ψηφοφόρους τους, το επιβάλλουν;

‘Φυσικά’ για αυτούς, με την κυριακάτικη ψήφο των οπαδών τους που γνωρίζουν το εύρος των χθεσινών δραστηριοτήτων τους η ελληνική κοινωνία θα αρχίσει να εξοικειώνεται μετά από την ιδέα και με την πράξη, ότι η βία, τα όπλα και όποιες συμπλοκές μπορεί να δικαιολογούνται και να νομιμοποιηθούν αύριο.

Δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο!

Το έχουμε δει και το έχουμε ακούσει από την άλλη, την Αριστερή  πλευρά του ελληνικού κοινοβουλίου, άσχετα αν μερικοί το αποκρύβουν επιμελώς και απλά σαν σύγχρονοι άθεοι πηγαίνουν και το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση για την κατανυκτική βυζαντινή ψαλμωδία που είναι cult όπως και η μαγειρίτσα. Αλλά τρέχουν επίσης για να δουν τον Bob Dylan στην Μαλακάσα αφού ο ίδιος σαν σύγχρονος Έλληνας αριστερός επιτέλους μετά από 60 σχεδόν χρόνια καριέρας πολιτικοποιήθηκε και τραγουδά πλέον «I did it my way”.

Σκεφθείτε πόσοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πίστεψαν σε κάποια στιγμή της πολιτικής τους ζωής, είτε ως οπαδοί κόμματος ή ακόμα και ως πολιτικοί στην καριέρα τους ότι η χρήση των όπλων είναι αναπόφευκτη για την υπεράσπιση ή επίτευξη της όποιας Δημοκρατίας πρεσβεύανε και υπηρετούσαν. Άσχετα αν οι περισσότεροι απ’ αυτούς άλλαξαν ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και σήμερα ένα 5% τουλάχιστον των Ελλήνων ψηφοφόρων -σύμφωνα τουλάχιστον με το καταστατικό του κόμματος που ψηφίζουν – “περιμένουν να πάρουν τα ντουφέκια όταν οι συνθήκες ωριμάσουν”.

Είτε Αριστερή Λενινιστική και Σταλινική, είτε Πεισιστρατική Μεταξική ή Ναζιστική, η βία είναι βία.

Βέβαια ακόμα και σήμερα ο κατηγορούμενος αλλά και κομματικός υποψήφιος Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει παράλληλα με την ανάληψη  της πολιτικής ευθύνης, πως δεν είναι οπαδός της βίας!

Όπλα hopla !

Για αυτό το τελευταίο δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι,  αν από όλα αυτά που ακούγονται μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλειο  από  τους εκπροσώπους του έθνους μας, τα  περισσότερα είναι ψέματα παρά αλήθειες, τότε γιατί ένας σύγχρονος ναζιστής εθνικιστής που είναι κι αυτός έλληνας βουλευτής, να μην λέει ότι τον βολεύει σήμερα;

Καλύτερη πρακτικά αληθινή νομιμοποίηση που να προέρχεται από όλα τα ‘ψεύτικα’ κόμματα και τις παρατάξεις του Ελληνικού μας κοινοβουλίου που του κάνουνε αβάντα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Τα σκουλήκια που θα μασουλάνε τους αυριανούς νεκρούς μας δύο μέτρα κάτω από την γη δεν νομίζω να μπορούν να διαχωρίσουν από το ανθρώπινο σαρκίο μας ποιός αριστέριζε και ποιος δεξιόστρεφε εδώ πάνω, γύρω μας.

Τα σκουλήκια δεν μπορούν καν να ξεχωρίσουν αν η σάρκα του αποδημούντος ήταν λευκή, κίτρινη ή μελαμψή. Απλά μασουλάνε και καταπίνουνε τα πάντα.

Άσχετα αν εμείς δεν το πιστεύουμε, αυτά γνωρίζουν πως τελικά είμαστε εκπληκτικά όμοιοι μεταξύ μας.

Τα σκουλήκια είναι τυφλά και δεν βλέπουν πως εμείς που έχουμε την δυνατότητα να δούμε, αγνοούμε τα κοινά, τα ίδια πράγματα

Αισθάνονται όμως πως εμείς διαθέτουμε την ίδια γεύση.

Και πριν αλλά και μετά την κάλπη.

 Άνοιξε το κουτί ρε βραδιάτικα και μην αργείς ! φέρε μου άλλο ένα για δόλωμα! Τα ρημάδια … ξυπνήσανε βραδιάτικα;  Παναθέματα ! Τα τρώνε συνέχεια….και κάνε λίγο κουπί να πάμε πιο πέρα μας πήρανε χαμπάρι αυτά… Συνηθίσανε την γεύση τους μου φαίνεται. Να βάλουμε γαρίδα για δόλωμα που έχει το μάτι να…Τι λες;

 

γιώργος μαρκάκης