Πραξικόπημα την 8/10 της Lamda Development

Του Ιωάννη Δαμίγου

Και όμως, καταστρατηγείται ευθέως και αντιδημοκρατικά το δικαίωμα των εργαζομένων στο εμπορικό κέντρο Designer Outlet Athens, να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές! Καθώς η ιδιοκτησία “αποφάσισε και διέταξε” τη λειτουργία του εμπορικού της κέντρου, την Κυριακή 8/10, ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κανείς αρμόδιος, καμία ΓΣΣΕ, κανένα σωματείο εργαζομένων, κανένα κόμμα, δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό περί αυτού του αντεργατικού πραξικοπήματος της ασύδοτης ιδιοκτησίας, που θεωρεί σκλάβους τους εργαζομένους της. Γνωρίζω πως ο “πατριωτικός” ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ενημερωθεί ανεπίσημα, μα έχουν εκεί άλλες προτεραιότητες. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, αγνοούν ως φαίνεται το σοβαρό αυτό σημαντικό θέμα, πραξικόπημα.

Είναι αναντίρρητο και συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ελεύθερου πολίτη, η επιλογή των δημάρχων και περιφερειαρχών του τόπου του, που “απαγορεύει” ευθέως και ετσιθελικά η ανάλγητη ιδιοκτησία της Lamda Development,  αυτό το ιερό δικαίωμα. Επειδή δεν τους φτάνουν τόσες Κυριακές, που στερούν από τους εκατοντάδες εκεί εργαζόμενους, κατορθώνουν να εισπράττουν ακόμα και την Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, οι άπληστοι.

Από κοντά και οι επίσης ανάλγητοι καταναλωτές, οι πελάτες των Κυριακών, που κατά τα άλλα, θυμούνται από Δευτέρα πως είναι δημοκράτες, αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντρώοι και κεντροκεντρώοι, οι απίθανοι, συνεργοί στο έγκλημα. Με πρώτους αυτούς, τους απίστευτους καταπατητές των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τους μοιραίους πελάτες της Κυριακής, προχωρούν ευκαιριακά σε τέτοια φρικαλέα ατοπήματα, υποβοηθούμενοι οι “τσιφλικάδες” της αγοράς, οι ιδιοκτήτες σκλάβων υπαλλήλων. 

Οσονούπω, όλες οι Κυριακές του έτους θα είναι εργάσιμες στο εμπορικό κέντρο Designer Outlet Athens, αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στα ιδιωτικά λεωφορεία που μεταφέρουν ασταμάτητα, Κινέζους, Ιάπωνες και λογής τουρίστες για ψώνια. Δε θα αποτελέσει λοιπόν εξαίρεση ακόμα και η Κυριακή των δημοτικών εκλογών αυτοδιοίκησης. Άκρα του τάφου σιωπή, από επαγγελματίες εργατοπατέρες και  από ευαίσθητους δημοσιογράφους, που κόπτονται για τα συμφέροντα της δημοκρατίας. Πραξικοπηματίες!