Προς κ. Γ. Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργό και ΥπΕξ. Ενταύθα (; ); Οτι πει Φώφη ;

Ποια θέση θα έπαιρνε στη Βουλή η Γεννηματά το ξέραμε. Όπως ξέραμε και τι θα έλεγε και με τι ύφος. Της έκανε άλλωστε “σαπόρτινγκ” η κυρία Χριστοφιλοπούλου, για να ζεστάνει το κλίμα. Αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη αξία. Όπως δεν έχει και τι θα ψηφίσει για τις  Πρέσπες.

Μένει να δούμε τι θα κάνει -όχι μόνο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που δεν έχει θυσιάσει ως τώρα τη συνέπεια του-, αλλά και ένας τουλάχιστον ακόμη βουλευτής του Κινάλ.

Αυτά για τους μέσα στη Βουλή. Υπάρχει όμως ένα θέμα ανοικτό για τους απέξω. Για την ακρίβεια για τους δυο πρώην πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Για τον Κ. Σημίτη δεν υπάρχουν προσδοκίες. Άλλωστε έχει άλλου τύπου συνομιλίες με τη Γεννηματά τελευταία.

Με τον Γ. Παπανδρέου όμως είναι αλλιώς. Και οι πέτρες ξέρουν τι γνώμη έχει για τη Γεννηματά. Αλλά ξέρουν καλύτερα και τι γνώμη έχει για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα συνεχίζει να ανέχεται ως πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών τη γραμμή που επιβάλλει η Φώφη; Για ένα θέμα που χειρίσθηκε και γνωρίζει θα επιβάλλει άποψη η παρέα της κυρίας; Οι λίγοι φίλοι που του απέμειναν τραβάνε τα μαλλιά τους… Μέχρι εκεί;

Αφού είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μήπως θα μπορούσε τουλάχιστον να πει  τι γνώμη έχει αυτή η οργάνωση και ο πρόεδρός της για τις Πρέσπες; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε ποιοι έχουν το θάρρος τη γνώμης τους και ποιοι λουφάζουν.