Προσοχή: O Καμμένος δαγκώνει. Έχουν πάρει μέτρα στο Mέγαρο Μαξίμου;

Πολύ έγκαιρα το Ανοιχτό  Παράθυρο είχε επισημάνει ότι πλησιάζει η ώρα που  ο Πάνος Καμμένος θα στραφεί κατά του Αλέξη Τσίπρα. Από τη ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαμορφώθηκαν συνθήκες που θα επέτρεπαν να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του -όπως προσπάθησαν κάποιοι Συριζαίοι υπουργοί- μένει εκτός Βουλής. Και οι τελευταία σπασμοί του στην πολιτική θα στραφούν κατά του Πρωθυπουργού.

Άρχισε ήδη. Και είναι προφανές ότι θα το κλιμακώσει με τον τρόπο του: θα πετάει κουβέντες στον αέρα κατά του Τσίπρα και υπουργών του και όπου βγει. Συνοδευόμενα ενδεχομένως με “ντοκουμέντα”. Παλιά του τέχνη κόσκινο. Το μόνο που του μένει τώρα είναι οι γέφυρες προς τον Μητσοτάκη. Και όσο οι επιθέσεις προς τον Πρωθυπουργό θα θεωρούνται υπηρεσίες προς τη ΝΔ θα προχωράει.

Ήδη από τη πλευρά του προέδρου της ΝΔ διατυπώθηκε μια περίεργη άποψη για τον Καμμένο. Ότι… περίμενε το περασμένο καλοκαίρι να ρίξει τον Τσίπρα για τον Μακεδονικό. Να κάνει δηλαδή ό,τι έκανε ο Σαμαράς με τον πατέρα του. Πέρα από δικαίωση του Σαμαρά ήταν ένα ερώτημα για τους λόγους που τον έκαναν να περιμένει κάτι τέτοιο.

Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά πάντως στο Μέγαρο Μάξιμου πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Η ασυδοσία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της λειτουργίας  Καμμένου στην πολιτική. Παιδιόθεν. Και από εδώ και πέρα μπορεί να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο  και τυφλωμένο τροφοδότη της μιντιακής ομαδας της Δεξιάς κατά του Τσίπρα.

Δεν ξέρουμε πώς θα τον αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός, ούτε καν αν αποδέχεται ότι σύντομα θα τον βρει μπροστά του. Αλλά  υπάρχουν τρόποι και ένας από αυτούς είναι να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία συνόδευσε την παραίτησή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Λέγεται ότι στις σελίδες της υπάρχουν καταγγελίες που αν γνωστοποιηθούν θα κάνουν τον μέχρι πρότινος υπουργό Άμυνας να τρέχει και να μη φτάνει. Η προφανής διαθεσιμότητα του να στραφεί κατά του Τσίπρα δεν τον προστατεύει…