Πώς σού φάνηκε που σπάσανε στο ξύλο μέσα στη φυλακή τον δολοφόνο της Ελένης;

Toυ Γιάννη Καφάτου

Εδάρη, λέει ότι βιάστηκε – αν και o Ευαγγελισμός δεν ξεκαθαρίζει – άλλαξε φυλακή. Παραμένει ο ένας εκ των δύο που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν την 21χρονη Ελένη

Κι εμείς; Εμείς παραμένουμε οι καταναλωτές ειδήσεων και αντιδρούμε, ανατριχιάζουμε, οργιζόμαστε, πονάμε, και πάνω απ΄ όλα μακαρίζουμε που δεν είμαστε στη θέση κανενός εκ των εμπλεκομένων – πρωτίστως δε της Έλενας, και της οικογένειάς της.

«Καλά του κάνανε»;

Το ερώτημα είναι λάθος. Το ερώτημα είναι γιατί μπόρεσαν να του κάνουν ότι κατήγγειλε, και το τράβηξαν και σε βίντεο, γιατί πλέον είδηση που δεν συνοδεύεται από βίντεο δεν είναι είδηση… Τον έσπασαν στο ξύλο, και τράβηξαν και βίντεο. Σουβενίρ. Εκτός αν ήταν στη συμφωνία… Τι δεν γίνονται συμφωνίες μέσα στις φυλακές. Πόσο άραγε κοστίζει σε κάποιον να έχει κινητό μέσα στη φυλακή. Πόσο να κάνει ένα βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τις φύλακές (απορίες αφελούς…)!

Το ερώτημα είναι είμαστε με το νόμο; Ή είμαστε νομοταγείς α λα καρτ;

Ποιος δέρνεται στη φυλακή; Ποιος βιάζεται, ποιος είναι έρμαιο σε κτηνώδη ένστικτα;

Ποιος ορίζει τον νόμο μέσα στη φυλακή;

Γιατί έχουμε μάθει να δεχόμαστε τη βία μέσα στη φυλακή επειδή τάχα μου καλύπτει το θυμικό μας που βράζει;

Κύριε, Μιχάλη Καλογήρου, υπουργέ της Δικαιοσύνης γιατί δεν έχουν ξηλωθεί όλοι οι σωφρονιστικοί που άφησαν να γίνει αυτό;

Δεν γίνεται εκτός φυλακής να τηρούνται οι νόμοι και εντός φυλακής ο κάθε δυνατός να επιβάλει το δικό του νόμο!

Το λιντσάρισμα είναι καταδικαστέο. Είτε το κάνει ο όχλος στο δρόμο είτε το κάνει ο όχλος στη φυλακή.

Να το πάμε και λίγο πιο κάτω… ο αλλοδαπός δράστης εδάρη και κατήγγειλε ότι βιάστηκε. Όχι ο «γόνος καλής οικογένειας» (το καλής μάλλον παίρνει το ρόλο της εύπορης). Ο αδύναμος είναι έρμαιο των διαθέσεων της μαφίας που επικρατεί στις φυλακές. Και για τη μαφία στις φυλακές φταίει και η εσωτερική οργάνωση και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Και τελικά το υπουργείο!

Ας αποφασίσουμε ως πολίτες, ως πολιτικοί, ως άνθρωποι: πού θέλουμε να ζούμε κι εφόσον αποφασίσουμε ότι θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία ας κάνουμε και τις φυλακές κόμμάτι της. Δεν επιτρέπεται εκεί να επικρατεί άλλος νόμος γιατί μιλάμε για «σωφρονιστικό σύστημα» και οι «μέσα» θα βγουν «έξω» και τουλάχιστον να ξέρουν ότι οι νόμοι ισχύουν παντού! 

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO