Ροπή στην… αμαρτία

Του Ιωάννη Δαμ΄ίγου

Πρόσφατη έρευνα, δημοσκόπηση, κατέγραψε πως το 82,5 % κρίνει…ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης και απαισιοδοξία για…. ακρίβεια και οικονομία! Χρειαζόταν δηλαδή μια δημοσκόπηση με την ακριβή και επιστημονική μελέτη του κόμμα 5, για να καταδείξει το… αυτονόητο, στους ανόητους αμαρτωλούς μετανοήσαντες!

Και είναι μόνο η αρχή, γιατί έχει και συνέχεια και διάρκεια! Θα τρέξουν πολλά δάκρυα απόγνωσης, όχι σε εικόνα βέβαια, αλλά σε μάγουλα μακριά από κάμερες και απ’ ευθείας συνδέσεις. Γιατί δεν παίρνεις σοβαρά υπόψιν σου, τις σοφές συμβουλές και προτροπές υπουργών, να μη ξεχνάς τον θερμοσίφωνα και το φως αναμμένο, να ψωνίζεις αγγουράκια σε λογική τιμή και να μην απαιτείς σχετικές τιμές στα ενοίκια, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή! Φέρεις όμως και εσύ την ευθύνη σου πολίτη.

Φταίει η ροπή σου στην αμαρτία, η ανεξέλεγκτη ροπή σου στο επαναλαμβανόμενο λάθος, στο λάθος διαρκείας. Στο επιπόλαιο της συμπεριφοράς ως προς την αξία και το σοβαρό του δικαιώματος ψήφου! Μόλις τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις συνέπειες της εγωιστικής και επιδερμικής επιλογής σου, όταν μόνο έχει άμεση επίπτωση στην τσέπη σου!

Πολύ πιθανό να αγνοείς πως έχεις χάσει έμμεσα, σημαντικούς παράγοντες προστασίας της ίδιας σου της ζωής, μια και όλα ιδιωτικοποιούνται. Και θα ανακαλύψεις μοιραία, πως δύο και μισά χρόνια αποδείχτηκαν αρκετά για να χαθούν δικαιώματα ετών, πόσο μάλλον τέσσερα! Το απολιτίκ, η αποφυγή απλής έστω γνώσης των δρώμενων, η ανεμελιά σου για τα κοινά και το life style που σου πλάσαραν, δεν ήταν στα μέτρα σου τελικά.

Τώρα αρχίζεις να νοιώθεις πως τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους και δεξιούς έχοντες. Εσύ είσαι δεξιός της μόδας, του συρμού! Τώρα αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως νοιάζεσαι και σε κόφτει, επειδή δεν έχεις! Γιατί δεν σε φτάνουν και σου λείπουν και από πάνω! Στο απρόοπτο και στο αναπάντεχο, είσαι εκτεθειμένος, απελπιστικά μόνος! Μεταφερόμενος εδώ και εκεί από την ροπή σου στην … πολιτική αμαρτία.