Σίμος Ρούσσος: Γάζα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Όσα είπε ο καρατερίστας αντιπρόεδρος της ΝΔ ακουστήκαν σαν η κυβέρνηση να απειλεί ότι θα μετατρέψει το Χαλάνδρι σε… Γάζα.

Παιχνίδια της πολιτικής: το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα καταποντίστηκε στην Αυτοδιοίκηση – καμία Περιφέρεια και μόλις 5-6 Δήμοι – και μετά έχασε τις εκλογές.

Το 2023 η σειρά άλλαξε: πρώτα έχασε τις εκλογές και μετά καταποντίστηκε στους Δήμους και τις Περιφέρειες – πάρα την αλλαγή ηγεσίας.

Αν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας, δεν θα του έμενε παρά το γκολ της τιμής. Μπορεί να το βάλει μόνο σε έναν Δήμο: στο Χαλάνδρι.

Με δυο θητείες ήδη ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Σίμος Ρούσσος, έχασε για λίγες ψήφους την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Δεν είναι κομματικός Συριζαίος, αλλά το Χαλάνδρι έχει πλέον υψηλό συμβολισμό και η ΝΔ δεν πλησιάζει, ούτε καν αθροίζοντας τους δυο υποψήφιους της.

Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας ανέλαβε να διδάξει κυβερνητική ηθική ο υπουργός Αυγενάκης, πρίμο – σεγκόντο με τον δήμαρχο Μπέο: αν δεν ψηφίσουν τον Αγοραστό, δεν έχει αποζημιώσεις για τις πλημύρες.

Το Χαλάνδρι ανατέθηκε σε επαγγελματία: ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέλαβε να «πει στους συμπολίτες του την αλήθεια» – από «ευθύνη ως βουλευτής Βορείου Τομέα» και υπουργός.

-«Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με τον σημερινό δήμαρχο».

Περισσότερο βουλευτής, στην ίδια εκλογική περιφέρεια και πιο «βαρύς» υπουργός και απολύτως αρμόδιος είναι ο Χατζηδάκης. Γιατί το ανέλαβε ο Άδωνις;

Ποιος άλλος θα μπορούσε να λέει «δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (!!!) δια του κ. Ρούσσου»;

Ο Άδωνης θυμάται τι ήταν οι άλλοι πριν από χρόνια, αλλά όχι τι ήταν ο ίδιος.

Βεβαίως ούτε η οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισχυρίσθηκε ότι έχει δήμαρχο στο Χαλάνδρι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πρώτο κόμμα στο δήμο.

Το σχεδόν 43% που πήρε στον πρώτο γύρο ο Ρούσσος, με δυο τετραετές ήδη δήμαρχος, είναι απλώς η αποτύπωση της εμπιστοσύνης των Χαλανδραίων.

Τώρα επισήμως η κυβέρνηση τους είπε ότι θα πεινάσουν αν τον ξαναβγάλουν.

Ο δήμαρχος τoν τάπωσε, προτάσσοντας ότι τόσα χρόνια μια χαρά τα πάει με τους κοινοτικούς πόρους.

Κυβερνητικοί κεκράκτες στα μίντια, θυμήθηκαν ότι, πριν από δυο χρόνια, στο δημαρχείο Χαλανδρίου είχε αναρτηθεί η παλαιστινιακή σημαία.

Η αναφορά σε μια παρελθούσα πράξη συμπαράστασης, στο δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος, – που υποστηρίζει και η Ελλάδα – έγινε με τρόπο που να υποδηλώνει ότι ο Ρούσσος έσπευσε να ανεβάσει τη σημαία αυτές τις μέρες – ήτοι υπέρ της Χαμάς!

Έτσι όμως, όσα είπε ο καρατερίστας αντιπρόεδρος της ΝΔ ακουστήκαν σαν η κυβέρνηση να απειλεί ότι θα μετατρέψει το Χαλάνδρι σε… Γάζα.

Προφανώς αυτό κάνει ακόμη πιο εύκολη την επανεκλογή του δημάρχου.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR