Σενάρια για πρόωρες κάλπες τροφοδοτεί η εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ

Του Βασίλη Σκουρή

Η πρόσκληση Μπρατάκου στους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν πού θα είναι υποψήφιοι έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η κατάσταση της οικονομίας.

Η διορία που έδωσε ο Γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος στους πολιτευτές του κόμματος να δηλώσουν εάν και πού θέλουν να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές αναζωπύρωσε ξανά τα εκλογικά σενάρια.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, όπως αποκάλυψε το 15minutes, ζήτησε από τους πολιτευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και δεν εκλέχτηκαν, να απαντήσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου εάν θα είναι και πάλι υποψήφιοι, γεγονός που σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση των περιφερειών που θα είναι υποψήφιοι οι κορυφαίοι υπουργοί που ήταν στο Επικρατείας ή είναι σήμερα εξωκοινοβουλευτικοί τροφοδοτεί και πάλι τα σενάρια του εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στην οικονομία με το πρωτογενές έλλειμμα να εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει για φέτος στο 14,4 δισεκατομμύρια (έναντι 6,5 που έχει εγγράψει ο προϋπολογισμός), η νέα μεγάλη υστέρηση των φορολογικών εσόδων, το χρέος που θα ανέλθει πλέον στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ και με τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Σκυλακάκη να προειδοποιεί για την αναγκαιότητα νέων μέτρων, φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλήθεια επίσης είναι πως ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το θέμα, καθώς δεν έχει τα δεδομένα με την πορεία της πανδημίας στα χέρια του. Το γεγονός ότι το χαρτί του αιφνιδιασμού που φερόταν πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για τις αρχές καλοκαιριού δεν του βγαίνει, καθώς η πορεία της πανδημίας καθιστά απαγορευτική κάθε τέτοια σκέψη, δεν σημαίνει ότι ο προβληματισμός για έκτακτες πολιτικές εξελίξεις έχει εγκαταλειφθεί. Η πορεία των εμβολιασμών και η μετάλλαξη του ιού ίσως καθιστούν, μάλιστα, απαγορευτικό για πρόωρες κάλπες και το φθινόπωρο.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που επιμένουν πως ο πρωθυπουργός εφόσον βρει παράθυρο ανοιχτό και ευκαιρία για πρόωρες κάλπες ακόμα και εντός του έτους θα προχωρήσει σε αυτές. Ίδωμεν…