Σούπα βελουτέ από κολοκύθα

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
1 κ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
2 πατάτες (μέτριες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου
100 γρ. βούτυρο
100 ml. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Για τα κρουτόν
αλάτι, πιπέρι
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
λίγο λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κολοκύθα.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τις πατάτες σε ροδέλες.

Βράζουμε για 20-25΄μέχρι να μαλακώσουν η κολοκύθα και οι πατάτες.

Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε.

Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος βάζουμε την κρέμα γαλάκτος.

Σερβίρουμε με κρουτόν.

Για τα κρουτόν, χρησιμοποιούμε ψωμί της προηγούμενης μέρας.
Το κόβουμε σε κυβάκια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλλα και μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στους 160oC για 20´ περίπου.


Καλή επιτυχία!