Στέφανος Κασσελάκης: Πρεμιέρα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πρωτίστως το παίζει μεγάλο σέντερ φορ: «Εσείς θα παράγετε προτάσεις κι εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία».

Εμφανίσθηκε στο πεδίο μιας κρίσης, έκανε μια διεθνή επίσκεψη, έδωσε μια συνέντευξη και έκανε μια φιλική τηλεοπτική συζήτηση, μίλησε σε ένα κομματικό όργανο, έκανε μια ψηφοφορία.

Η σούμα από τις «πρώτες» του Στέφανου Κασσελάκη στη SYRIZALAND, είναι ότι το κόμμα που έχασε με πάταγο τις περασμένες εκλογές ,είναι καταδικασμένο να μείνει μικρομεσαία δύναμη, υπό την προεδρία του.

Για τους ίδιους λόγους που μένει και το ΠΑΣΟΚ: δεν έχει ηγεσία, με κύριος.

Στην πρεμιέρα ο «Κρητίκαρος» Κασσελάκης, δεν έκοψε εισιτήρια και δείχνει παρενθετική υπόθεση.

Δεν έχει να πει κάτι- πίσω από τη μιντιακή αναμπουμπούλα- και δίνει την αίσθηση ότι μιλάει σε ιθαγενείς, που χάφτουν μύγες.

Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την συνεδρίαση πριν την ψηφοφορία, έδειξε ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτε- περισσότερο- από αυτόν.

Στην ουσία η αποστολή του σε ότι αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό, έχει ολοκληρωθεί. Για τα υπόλοιπα καλή αντάμωση στα γουναράδικα.

Η ομιλία του νέου προέδρου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εμφανής απαγγελία κειμένων, θεματολογία που του είναι άγνωστη -με παιδαριώδεις προσπάθειες να ζεστάνει το κλίμα.

Στο Διαδίκτυο μπορεί εύκολα να δημιουργεί φαντασμαγορίες, αλλά στη σκηνή δεν γράφει.

Κοινοτυπίες που εμφανίσθηκαν ως «σκληρός» αντιπολιτευτικός λόγος και πρόωροι, αμετροεπείς, «αρχηγισμοί»: «δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί», «δεν θα επιτρέψω», «όσο είμαι πρόεδρος»..

Πέρασε για Λωτοφάγους τους βουλευτές, λέγοντας «δεν ξεχνάω –εσείς μπορεί να μην το θυμάστε- ότι ο Μητσοτάκης πήγε μετά τα Τέμπη στον φράχτη» – του Έβρου.

Υπήρχε εμφανής απόσταση ανάμεσα σε όσα προσπαθούσε ο ίδιος να αναδείξει και στα αισθήματα που προκαλούσε στο ακροατήριο.

Δεν λες σε βουλευτές, που μέχρι τον περασμένο Μάιο δεν γνώριζες, «είμαι πολύ υπερήφανος για εσάς» και «ερχόμαστε από μακριά » – σαν να είχαν βρεθεί στις πορείες και τις καταλήψεις.

Στην αίθουσα, ένας στους τρεις, είχαν ήδη ψυχολογία ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας,- αντίστοιχη με το αντάρτικο που σήκωσε ο Ραγκούσης, έξω από αυτήν.

Το πρόβλημα του νέου αρχηγού -των δυο τρίτων, πλέον- είναι ότι δεν υπάρχει υλικό να δείξει το κόμμα αλλαγμένο και νεωτερικό.

Με Παππά κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Τζάκρη, Γ. Τσίπρα και Φάμελλο – που ρευστοποίησε τις μετοχές που κέρδισε το καλοκαίρι- το σχήμα δεν θα λειτουργήσει.

Πολύ περισσότερο όταν το έθεσε υπό το γενικό πρόσταγμα του Παύλου Πολάκη – που ορίσθηκε κάτι σαν πρόεδρος παρά τω προέδρω..

Ο «Στέφανος της Ελλάδας», όπως αυτοχαρακτηρίσθηκε στον Θεοδωράκη, είναι «ευκατάστατος και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψει στη ζωή του».

Θαυμάζει τον Βελουχιώτη, ψήφισε Γ. Παπανδρέου για τη «διαύγεια» – που δεν υπήρχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα – και μετά στήριξε τον Μητσοτάκη σε σχέση με τον Άδωνι που ήταν με τον Μητσοτάκη .

Πρωτίστως το παίζει μεγάλο σέντερ φορ: «Εσείς θα παράγετε προτάσεις κι εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR