Στέφανος Μάνος για Μητσοτάκη: “Αν δεν γνώριζε αυτός που είχε την αρμοδιότητα, ποιος γνώριζε;

Την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης με αντικείμενο το σκάνδαλο των υποκλοπών, σχολίασε ο Στέφανος Μάνος με αναρτήσεις του στα social media.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και συνιδρυτής της “Δράσης”, διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε την αρμοδιότητα της εποπτείας της ΕΥΠ, εφόσον δεν γνώριζε τις ενέργειές της.

Έπειτα, με νέα ανάρτηση, αναφέρθηκε στην επίθεση του Πρωθυπουργού προς τον Αλέξη Τσίπρα, ως προς τις παρακολουθήσεις που έγιναν επί διακυβέρνησης του δεύτερου, απαντώντας πως τότε η ΕΥΠ δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Οι αναρτήσεις του Στέφανου Μάνου

“Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ή οποιουδήποτε άλλου, μολονότι είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα της εποπτείας της ΕΥΠ.

Τι την ήθελε την αρμοδιότητα; Και αν δεν γνώριζε αυτός που είχε την αρμοδιότητα, ποιος γνώριζε;”.

“Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Μητσοτάκης: «Είπατε κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών σας δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μετά είπατε δεν έδωσα εγώ εντολή. Επί των ημερών σας ήταν 54.000. Μία-μία τις κοιτάξατε; Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε; Εγώ δεν γνώριζα καμία. Σας το είπα εξαρχής».

Παρέλειψε να διευκρινίσει ο κ. πρωθυπουργός ότι επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα ο τότε πρωθυπουργός δεν ασκούσε την εποπτεία της ΕΥΠ σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανέλαβε τη σχετική αρμοδιότητα και ευθύνη”.