Στέφανος Τζουμάκας: “Να λιγοστέψουμε τις λογικές των συσπειρώσεων-αντισυσπειρώσεων και τις γκρούπες”

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Τα κύρια σημεία συνέντευξης του Στέφανου Τζουμάκα στην εκπομπή οι Δεκατιανοί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

💥Καλώ κάθε προοδευτικό άνθρωπο να λάβει μέρος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για να φτιάξουμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό κόμμα.

👉🏻 Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν ορισμένα πολιτικά θέματα που αφορούν τη χώρα και θέματα που αφορούν τις προοδευτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον οποίο ανήκω.

👉🏻 Πρέπει να είμαστε η Εναλλακτική Λύση για τη χώρα. Χρειαζόμαστε πολιτική ηγεσία στη χώρα και όχι ελεγχόμενες ηγεσίες.

👉🏻 Και το πρώτο θέμα για τη χώρα είναι η Οικονομία. Η χώρα είναι σε παρακμή, έχει κατά 75% παραγωγή και μόλις κατά 25% παραγωγή.

👉🏻 Η χώρα έχει απωλέσει το 25% του πλούτου της και οι άνθρωποι με εισόδημα 700 ευρώ, έχουν απωλέσει το 70% της αγοραστικής τους δύναμης και δε γίνεται καμία κουβέντα.

👉🏻 Έχουμε επίσης, θέματα λειτουργίας στο πολιτικό μας σύστημα. Έχουμε κέντρα αποφάσεων που δεν βρίσκονται εντός του κοινά αποδεκτού πλαισίου.

👉🏻 Το πρώτο ζήτημα είναι που θέλουμε να πάμε τη χώρα.

👉🏻 Δεύτερο η κριτική και η φθορά του αντιπάλου. Όχι άλλο συνδικαλισμό και ρητορική και τις αποφάσεις να τις παίρνουν άλλοι.

Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται από στελέχη κοινωνίας σε όλη τη χώρα που θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα ρεύμα προοδευτικής πολιτικής για την Εναλλακτική Λύση στη χώρα.

👉🏻Ο Α. Τσίπρας έχει προσφέρει σημαντικά στην παράταξη αυτή και στη χώρα. Και καλά κάνει και υιοθετεί μια στάση ουδετερότητας στις εσωκομματικές διαδικασίες. 

💥Δεν έχουν καμία ουσία οι φράξιες, οι ομαδοποιήσεις και οι συσχετισμοί. Αυτά δεν έχουν καμία ουσία με την πολιτική κατεύθυνση της χώρας. Αυτή είναι η λογική του συσχετισμού των δυνάμεων.

💥Μετά την ήττα του 2019, είπα δημόσια εμπρός για τη νέα Πολιτική και Κοινωνική πλειοψηφία, όχι μόνο Κοινωνική. Πολιτική σημαίνει 151 έδρες στη Βουλή. Αυτό όμως δεν το ήθελαν ορισμένοι, ήθελαν την απλή αναλογική και μπράβο στον Α. Τσίπρα που μίλησε για στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής.

💥Οι υπέρμαχοι της απλής αναλογικής τι ήθελαν; Το συσχετισμό των δυνάμεων, παράδοση στην Αριστερά, δηλαδή τα ποσοστά τους, όχι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

💥Μίλησα επίσης, για ρεύμα Νίκης των προοδευτικών δυνάμεων, τι λέγανε ορισμένοι κατά τα άλλα Αριστεροί; Ανατροπή. Στις εκλογές, δεν υπάρχουν ανατροπές, υπάρχει εκλογικό σώμα, πλειοψηφία και μειοψηφία.

💥Τρίτον ότι χρειαζόμαστε Εναλλακτική Λύση. Δεν μπορούμε απλώς να είμαστε απέναντι. Εγώ είμαι απέναντι ιστορικά στο σύστημα από τη δικτατορία αλλά πέραν αυτού πρέπει να οδηγούμε τη χώρα σε κάποιες λύσεις. Πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση.

💥Σε επίπεδο κόμματος,  χρειαζόμαστε Ανοικτό, Πολιτικό κόμμα καθώς επίσης και Λαϊκό και Εκλογικό κόμμα. Με πολίτες και αγωνιστές σε ισοτιμία και συμπόρευση. Να λιγοστέψουμε τις λογικές των συσπειρώσεων-αντισυσπειρώσεων και τις γκρούπες. Αυτό σημαίνει μεγάλο πολιτικό κόμμα που φυσικά θα έχει διαφορετικές απόψεις.

👉🏻 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: