Στις ελληνικές καλένδες η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Του Βασίλη Σκουρή

Η μεγάλη νίκη του νεολαιίστικου κινήματος – Η μεγάλη κωλοτούμπα της κυβέρνησης και το άδειασμα κορυφαίων υπουργών όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Νίκης Κεραμέως, αλλά και συγκεκριμένων πρυτάνεων!

Μια μεγάλη νίκη δείχνει να επιτυγχάνει το νεολαιίστικο κίνημα αλλά και η αριστερά, καθώς η Πανεπιστημιακή Αστυνομία παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες!

Η κυβέρνηση, μετά και τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη, «αθορύβως» επιχειρεί να κάνει πίσω από τη βασική προεκλογική και μετεκλογική δέσμευσή της να βάλει στα Πανεπιστήμια αστυνομικούς, μια ενέργεια που θύμιζε άλλες εποχές και άλλες χώρες!

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει και διαγωνισμό για την πρόσληψη 1000 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα έμπαιναν από τον Σεπτέμβριο σε πέντε πανεπιστήμια. Την ίδια δηλαδή στιγμή που η συνολική δύναμη της ΕΛΑΣ ανέρχεται σε 56.000 άτομα και περιοχές όπως πχ η Ανατολική Αττική, που όπως έδειξε η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά παραμένουν με ιδιαίτερα ελλιπή αστυνόμευση!

Η εξέλιξη της «κωλοτούμπας» της κυβέρνησης από μια εξαγγελία που θεωρήθηκε η …πεμπτουσία της «επαναφοράς στην κανονικότητα» των ελληνικών πανεπιστημίων, πέραν από το «αυτοάδειασμα» του πρωθυπουργού, εκθέτει συγκεκριμένους υπουργούς, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και η Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα δημιουργεί μείζον ηθικό πρόβλημα για κορυφαίους πανεπιστημιακούς και πρυτάνεις που την υποστήριξαν διακαώς, όπως και στο «εκσυγχρονιστικό μπλοκ» που συμπορεύεται με την κυβέρνηση και που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας!

Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης φάνηκε από το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε υποσχεθεί από τη Θεσσαλονίκη ότι το Πάσχα θα έμπαινε στα Πανεπιστήμια δύναμη της ΕΛΑΣ, ώστε να μην χάνεται χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ήταν έτοιμοι οι 1000 ειδικοί φρουροί που θα έχουν έως τότε προσληφθεί!

Το θέμα είναι μεγάλο και εφόσον επιβεβαιωθούν και επισήμως οι πληροφορίες που έχουμε μεταφέρει και από τον ραδιοφωνικό «Alpha 9,89», θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτικό θέμα, ενώ το παρασκήνιο είναι μεγάλο και θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR