Συγκέντρωση για τη διάσωση των σινεμά Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού με αίτημα να εισακουστούν οι εκκλήσεις για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπρόσωποι σωματείων και πολιτιστικών ενώσεων.

«Οι αίθουσες προβολής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι το σπίτι των δημιουργών, των εργαζομένων και του κοινού της Έβδομης Τέχνης. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία ως το ανεκτίμητο κεφάλαιο στο παρόν αυτού του τόπου. Ειδικά αυτές οι αίθουσες που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στηρίζουν την παγκόσμια και εγχώρια ανεξάρτητη παραγωγή», αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Πρέπει να σταματήσουν οι υπεκφυγές και να εργαστούμε όλοι προκειμένου να δοθεί λύση για τη συνέχιση της παρουσίας των κινηματογραφικών αιθουσών στο κέντρο της Αθήνας. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση», τονίζουν ακόμα, ενώ ζητούν συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία.