Συμμορία ο Βαξεβάνης, έτσι; Τι πρέπει να κάνουν τώρα με τον πρωθυπουργό ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου;

Σχόλιο του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ήταν Ιανουάριος του 2022, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή πως ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου έχουν συστήσει συμμορία.

«Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι», έλεγε κατά λέξη. Και συνέχιζε με το γνωστό του ύφος: «Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία».

Κατηγορούσε λοιπόν τους δύο δημοσιογράφους για σύσταση συμμορίας όχι μόνο πριν τους καταδικάσουν αλλά και πριν καν τους απαγγελθεί ανάλογη κατηγορία. Σήμερα λοιπόν είχαμε την εισήγηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, για απαλλαγή όλων των δημοσιογράφων από την, δήθεν, σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis.

Τι πρέπει να κάνουν τώρα με τον πρωθυπουργό ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου; Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019 οι δύο τους θα μπορούσαν να ασκήσουν «αγωγή αποζημίωσης εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς τους από δηλώσεις δημόσιων αρχών» ακόμα και αν γίνονταν, τελικά, κατηγορούμενοι. Πολλώ δε μάλλον τώρα που απαλλάσσονται. Βέβαια σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου αυτό που είναι υπόλογο για τις άθλιες δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι το Ελληνικό Δημόσιο, οπότε το Δημόσιο θα πληρώσει την αγωγή. Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, θα πληρώσουμε εμείς τις πολιτικές ανοησίες του κ. Μητσοτάκη.

Πάντως ο Κώστας Βαξεβάνης θα καταθέσει αγωγή κι εναντίον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Και καλά θα κάνει. Βέβαια τους αγρότες-πρωθυπουργούς και τις επιδοτήσεις τους δεν πρέπει να τους χτυπάς, αλλά ας προσέχουν και αυτοί οι αγρότες όταν μιλούν στη Βουλή. Αν ο Βαξεβάνης του κάνει αγωγή 8.5 χιλιάδες ευρώ του κ. Μητσοτάκη θα του πάρει όλη την αγροτική επιδότηση. Ανάλγητο.

Πηγή: efsyn.gr