Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα είναι παρών

Στη Βουλή θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, κατέθεσαν αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή για κατάθεση τέσσερα κομβικά πρόσωπα: τον πρώην γενικό γραμματέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Ταλ Ντίλιαν και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, θα είναι κανονικά παρών, ενώ οι Λαβράνος και Μπίτζιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανό να καταθέσουν γραπτώς, μέσω των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό, όπου και βρίσκονται.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, υπήρξε, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, ο οργανωτής του κέντρου παρακολουθήσεων και ο σύνδεσμος μεταξύ ΕΥΠ και Μαξίμου.

Ο Ταλ Ντίλιαν είναι ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος συνδέονται άμεσα με την εταιρεία Intellexa και έχουν στενές σχέσεις με τον Γρ. Δημητριάδη. Επιπλέον, όπως αποδείχτηκε από ρεπορτάζ του tvxs, οι ίδιοι  βρίσκονται πίσω από την εταιρεία KRIKEL, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει σκανδαλωδώς εξασφαλίσει «απόρρητες» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Η δύναμη των κομμάτων στην 19μελή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ως εξής: 10 βουλευτές από ΝΔ, 5 από ΣΥΡΙΖΑ και 1 από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.