Συνεχίζεται η οικοδόμηση του φιλελευθερισμού και της αστικής δημοκρατίας στη χώρα

Του Τάκη Ψαρίδη

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η οικοδόμηση του φιλελευθερισμού και της αστικής δημοκρατίας στη χώρα μας, ώστε να βγει από τα σκοτάδια του μεσαίωνα και να εισέλθει στην εποχή του Διαφωτισμού.  

Οι δράσεις είναι καταιγιστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι η δράση με το νέο σήριαλ για τον γέροντα Παϊσιο, έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αισιοδοξεί πως ολοένα και περισσότερο οι πολίτες αυτής της χώρας θα ερμηνεύουν την πραγματικότητα με υπερβατικό και μεταφυσικό τρόπο και θα πιστεύουν ότι τους κυβερνά ο «Μωυσής».

Ταυτοχρόνως, έχει απαγορευτεί το μάθημα της κοινωνιολογίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προωθούνται προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής», ώστε οι νέοι μας να διδάσκονται πως η Αρία Φυλή είναι οι Έλληνες που προϋπήρξαν εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ερχόμενοι από κάποιον άλλον πλανήτη. Με τα προγράμματα αυτά το υπουργείο παιδείας αισιοδοξεί ότι επιτέλους θα παραχθούν και επισήμως «ψεκασμένοι» με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. 

Παράλληλα, διώκονται εισαγγελείς που έκαναν έρευνα για κατηγορούμενους πολιτικούς και δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ για το πανθομολογούμενο σκάνδαλο της Νοβάρτις, με αποτέλεσμα η χώρα να μεταφέρεται επιτυχώς στις τελευταίες θέσεις ως προς την ελευθερία του τύπου, κάτω από την Μογγολία, το Μπουτάν, την Γκάνα, την Παπούα-Νέα Γουινέα και άλλες.

Οι δράσεις οικοδόμησης του φιλελευθερισμού και της αστικής δημοκρατίας στη χώρα κορυφώνονται με τις δακρυσμένες εικόνες της παναγίας που περιφέρονται στα κανάλια. Όπως εξηγούν οι «ειδικοί» στα ρεπορτάζ,  η παναγία κλαίει για όσους δεν πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός μας είναι φιλελεύθερος και κεντρώος και πώς έστω και μία από τις προαναφερόμενες «φιλελεύθερες» και «δημοκρατικές» δράσεις, δεν έχει συμβεί και δεν είναι αληθής..