Σώβρακα και φανέλες

Toυ Τάκη Ψαρίδη

Μόνο ντροπή για την ΕΡΤ. Σήμερα άκουσα ότι οι Χρυσαυγίτες κάλεσαν τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας και έσπευσα με αγωνία να δω ειδήσεις στην δημόσια τηλεόραση στις 3 το μεσημέρι, αλλά είδα μόνο τα σώβρακα και τις φανέλες του μουντιάλ.

Άνοιξα το άλλο δημόσιο κανάλι. Ντοκιμαντέρ για την Έρημο. Απίστευτο. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν το ένα πίσω από το άλλο.

Ο Ιούνιος αναδεικνύεται στον πιο σημαντικό μήνα για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της χώρας μας και οι προϊστάμενοι της ΕΡΤ έκοψαν ενημερωτικές εκπομπές, έκοψαν ακόμα και ειδήσεις και επέλεξαν τα σώβρακα και τις φανέλες επιβάλλοντας μια ιδιότυπη σιωπή και ούτε καν σκέφτηκαν να μεταφέρουν το ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ2 για να μην κόψουν τουλάχιστον την ενημέρωση.

Αυτή είναι η αντίληψη για τη δημόσια τηλεόραση ως φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού; Ότι το υπέρτατο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο; Αυτό είναι το ήθος που καλλιεργούν; Αν αυτή είναι η ΕΡΤ που θέλουν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι τότε κρίμα και ντροπή για όλους μας..