Σώστε το… Πάσχα

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

 Θέληση βλέπω πως υπάρχει, χρόνος βλέπω επίσης πως υπάρχει, ικανότητα οπωσδήποτε βλέπω πως υπάρχει, ξέρω πως είστε και χριστιανοί, οπότε ξεκινήστε την επιχείρηση “Σώστε το Πάσχα”. Εμβόλια, χάπια, μονοκλωνικά αντισώματα, ρίξτε ό, τι υπάρχει στην αγορά, για να έχουμε…. Ανάσταση!

Κατασκευαστές έχετε, δουλειές περιμένουν, ανάπτυξη θα προσφέρουν και νέες θέσεις εργασίας! Βάλτε τους να φτιάξουν τεράστια τολ, τοποθετείστε μέσα κρεβάτια, φιάλες οξυγόνου με αναπνευστήρες, δυο γιατρούς και τέσσερις νοσοκόμες να ξέρουν από πατίνια και αφήστε τους να τρέχουν στους διαδρόμους.

Εντάξει, με βάρδιες εννοείτε. Στην είσοδο υπηρεσία υποδοχής, η Λινού με την Γιαμαρέλλου (είναι χριστιανές και οι δυο), στο κέντρο επιτελικός ο “πες και εσύ Σωτήρη” να “μοιράζει” παιχνίδι και στην έξοδο η Παγώνη με τον Εξαδάκτυλο για καλό κατευόδιο (φίλοι είναι). Κρατήστε σε απόσταση ασφαλείας τον Σκέρτσο, γιατί …τρομάζει τους ασθενείς, καθώς τους παίρνει τα μέτρα (στατιστικά), ιδίως τους ηλικιωμένους!

Μακριά και ο Πέτσας, μη βάλει τίποτα λίστες στο μυαλό του και κάνουν ουρά οι γέροντες με τους ορούς και τους αναπνευστήρες, ικανό τον έχω! Για ποιοτική εμψύχωση, να περνά μια ώρα την ημέρα ο Μπάμπης και να αφαιρεί τους αναπνευστήρες στους ψεύτες, αποδεικνύοντας το ψευτοπρόβλημα! Καλό θα ήταν να περνά για λίγο και το δίδυμο Οικονόμου- Πορτοσάλτε για να διαλαλεί πως είμαστε η καλύτερη χώρα της Ευρώπης στην νοσηλεία, με τις λιγότερες απώλειες ανά τετραγωνικό μέτρο (ας αποφύγουν τις λεπτομέρειες).

Αν τηρηθούν ευλαβικά και αδιαλείπτως αυτά τα μέτρα, διατηρώ ανεπιφύλακτα την ελπίδα πως θα εορτάσουμε ελεύθερα το Πάσχα  των Ελλήνων. Εύχομαι να έχει επιβιώσει και κανένας παππάς να ψάλει την Ανάσταση. Λοιπόν, προσήλωση στον κωδικό: Σώστε το Πάσχα! Υπάρχει ελπίδα!