Τίποτα δεν τους συγκινεί

Του Τάκη Ψαρίδη

Τελικά δεν μαζεύεται και δεν συγκινείται με τίποτα αυτή η στρατευμένη «δημοσιογραφία». Τώρα παρουσιάζει σοβαρούς επιστήμονες ως νέους θεούς και τους εντάσσει στα ιδεολογήματα της.

Αλήθεια, ποιος τους είπε ότι ο Τσιόδρας θέλει να τον παρουσιάζουν ως θεό ενταγμένο σε ένα ιδεολόγημα; Ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Επιτέλους ας αφήσουν και κάτι όρθιο χωρίς να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά και πολιτικά, ας αφήσουν την κοινωνία να περάσει την καραντίνα της όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και ενωμένη.

Ας περιοριστούν στην θεοποίηση του κου Μητσοτάκη αλλά και πάλι χωρίς να προκαλούν και χωρίς να διχάζουν τον κόσμο. Δεν είναι η ώρα τώρα για να κάνουν συγκρίσεις ποιος πρωθυπουργός είναι καλύτερος. Δεν είναι πολιτική πασαρέλα η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι τουλάχιστον γελοία η διάδοση (απ του Μαξίμου ξεκίνησε το «νον πέιπερ») ότι Η ΕΚΤ και η Λαγκάρντ αποφάσισαν την έκτακτη επαναγορά χρέους 750 δις για όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωζώνης, όχι λόγω της τεράστιας κρίσης απ’ τον κορωνοϊό, αλλά επειδή της τηλεφώνησε ο κος Μητσοτάκης που τώρα έγινε και σωτήρας της Ευρώπης! Έλεος πια ας σεβαστούν λίγο την κοινή νοημοσύνη τουλάχιστον σε τέτοιες στιγμές! Και η πιο γελοία προπαγάνδα έχει τα όρια της!  

Αυτή λοιπόν η στρατευμένη «δημοσιογραφία» είναι η ίδια που τώρα «πουλάει» τεστ για τον κορωνοϊό ιδιωτικής εταιρείας, όχι με την μορφή κανονικής διαφήμισης, αλλά εξαπατώντας αδίστακτα τον κόσμο με τη μορφή της είδησης και της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Αλήθεια η ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ έχουν να πουν κάτι γιαυτό; Είναι η ίδια «δημοσιογραφία» που ξεσηκώθηκε και καθύβρισε τον Κικίλια επειδή τόλμησε να ευχαριστήσει τον Πολάκη για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μας ενδιαφέρει ο Πολάκης, ο Σύριζα, η ΝΔ, το Πασόκ, το ΚΚΕ. Απεχθανόμαστε την πολιτικοποίηση της πανδημίας από οποιαδήποτε πλευρά! Η πανδημία δεν κάνει πολιτικές και ιδεολογικές διακρίσεις και η πολιτική εκμετάλλευση της είναι το αποκορύφωμα της ανηθικότητας που δηλητηριάζει την κοινωνία.

Ας καταλάβουν λοιπόν ότι διχάζοντας τον κόσμο, όχι μόνο κανείς δεν γίνεται θεός, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό, αλλά και καλλιεργούν τον Ιό του μίσους και αυτό είναι το χειρότερο γιατί ο κορωνοϊός θα φύγει αλλά το μίσος θα μείνει. Εκτός και αν αυτό θέλουν.-