Τα αλητάκια, οι καλομαθημένοι κι ο καντηλανάφτης

Του Γιώργου Βαρεμένου

Οι μαθητές των καταλήψεων είναι αλητάκια: τάδε έφη βουλευτής της ΝΔ προερχόμενος από τη μεγάλη σχολή σκέψης της αλήστου μνήμης Ένωσης Κεντρώων. Δηλαδή, εσύ γονέα πρέπει να φοβάσαι τις καταλήψεις περισσότερο από τον κορωνοïό, διότι τί να την κάνεις τη ζωή αν το παιδί σου βγει αλητάκι και κοινωνικό χαμίνι;

Κάπου εδώ παρεμβαίνει στον βαθυστόχαστο διάλογο που πυροδότησε ο μετερεωλόγος των έκτακτων κοινωνικών φαινομένων, ο καθημερινός κήρυκας της ανάπτυξης από τηλεοπτικής καθέδρας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για να αποφανθεί: Είναι κακομαθημένα, τελεία και παύλα. Δηλαδή αυτά τα αλητάκια ήταν ποτέ δυνατόν να είναι καλομαθημένα; Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σταυροκοπιέται η υπουργός κ. Κεραμέως.

Ιησούς Χριστός νικά… Τον μέγιστο κίνδυνο όμως εντόπισαν οι γραβατοφορεμένοι ακροδεξιοί νεοχουλιγκάνοι της ΝΔ, οι οποίοι κόβουν δρόμο μόνο όταν βλέπουν το Oruc Reis  να εγκαθίσταται στη ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος; Να ξεπηδήσουν μες από τις καταλήψεις νέοι πρωθυπουργοί τύπου Τσίπρα, στη χειρότερη περίπτωση γι’ αυτούς ο ίδιος αυτοπροσώπως. Εδώ είναι που καίνε λιβάνι για να ξορκίσουν το κακό. Διότι δεν μιλάμε για απλή απειλή, αλλά για κίνδυνο-θάνατο και βόμβα στα θεμέλια της κληρονομικής δημοκρατίας.

Αν το καλούπι αυτής της πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δημοκρατίας ράγισε με τον Τσίπρα, σε περίπτωση επανεκλογής του κινδυνεύει να γίνει κομμάτια και θρύψαλα. Να έρθουν δηλ. τα άγρια (αλητάκια και κακομαθημένα) να διώξουν τα ήμερα, τους καλομαθημένους πρίγκηπες, οι οποίοι από τα άγουρα χρόνια τους αντί να τρέχουν στις καταλήψεις προετοιμάζονται υπό το άγρυπνο βλέμμα της γκουβερνάντας για να διαδεχθούν τον Πατέρα ή τον θείο στα ύπατα αξιώματα.

Την ίδια στιγμή η πλέμπα των ψηφοφόρων περιμένει να έλθει ο θείος από το Σικάγο για να δώσει ένα τέλος στο καθημερινό δράμα της επιβίωσης. Ο οποίος θείος, παρεμπιπτόντως, είναι καλός μετανάστης-σωτήρας και όχι σαν τους άλλους που ήρθαν στην Ελλάδα για να φέρουν όλα τα κακά, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοΐού.

Αν ξεπηδήσουν πρωθυπουργοί από το πολυκλαδικό των Αμπελοκήπων ή το ΕΠΑΛ του Καματερού, τί θ’ απογίνουν τα Κολλέγια και τα Χάρβαρντ; Μήπως από τόποι παραγωγής πρωθυπουργών καταντήσουν και αυτά ελεεινοί χώροι
καταλήψεων;

Είναι ορατός ο κίνδυνος ολικής ανατροπής των αξιών, γι’ αυτό και ένα ολόκληρο σύστημα στρατευμένων δημοσιολογούντων, ακόμη και καλλιτεχνών συμμαθητών του πρωθυπουργού απ’ το Κολλέγιο, μάχονται με νύχια και με δόντια ν’ αποτρέψουν αυτή τη θανάσιμη προοπτική. Πρέπει παση θυσία να προστατευθεί η εικόνα και το κύρος ενός Πορφυρογέννητου, διότι ελλοχεύει η απειλή να ενσκήψουν οι ξυπόλητοι των πολυκλαδικών. Από κάτι μουντά κτίρια, τα οποία είναι κατάλληλα για εκλογικά κέντρα και όχι για τόπους μαθήσεως. Ούτε απ’ έξω να περνάς. Έναν απλό φίλο απ’ το Κολλέγιο να έχεις και φτάνει. Δεν μιλάμε για τον καθ’ εαυτό κύκλο του Κολλεγίου. Αυτός προορίζεται να κυβερνά αενάως την Ελλάδα (απ’ όλα τα πόστα).

Απ’ το πρωί ως το βράδυ πρέπει να γίνεται συζήτηση μόνο για τις καταλήψεις. Όχι μόνο για να αποτραπεί ο ως άνω κίνδυνος, αλλά και για να μην βολοδέρνει το κοινό σε άσχετα θέματα, όπως για το τί έγινε μεταξύ πρώτης και δεύτερης φάσης της πανδημίας ή το ποιος ζεί και ποιος επιβιώνει από την οικονομική κρίση και την ύφεση. Και φυσικά ούτε λόγος για το θέατρο του παραλόγου στην εξωτερική πολιτική. Αυτό ούτε ο κ. Μαρκουλάκης να το είχε σκηνοθετήσει.
Να συζητάμε όμως για τα σοβαρά θέματα, όπως είναι τα οικονομικά των νεκροταφείων.

Ο υπουργός Εσωτερικών να είναι γερός και το λύνει με μια νομοθετική παρέμβαση που προβλέπει ότι όλα ανήκουν στις μητροπόλεις. Όπου κι αν υπάρχει το χρήμα, πρέπει να συγκεντρώνεται. Δεν χρειάζεται να είσαι καντηλανάφτης του νεοφιλελευθερισμού για να το καταλάβεις. Να δεις λοιπόν τί ποσοστά επιδοκιμασίας των πεθαμένων στη νομοθετική ρύθμιση θα αποσπάσουν στην επόμενη δημοσκόπηση.

ΥΓ: Ως δημοσιογράφος της αποστολής που ακολούθησε τον πατέρα τον πατέρα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, παρακολούθησα την τελετή αποφοίτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Χάρβαρντ. Άλλο επίπεδο. Χώρια η συγκίνηση ότι εκεί μελετούσε ο μελλοντικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επί δικτατορίας και δεν είχε χρόνο να χάσει σε άσχετα πράγματα.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

AΠΟ ΤΟ TVXS