Τα μηνύματα Τσίπρα προς Μητσοτάκη για την παρακολούθηση των Διευθυντών εξοπλισμών

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Δήμος Βερύκιος

Το μήνυμα για έλεγχο όλων των αγορών και για την ροή του χρήματος που αναστατώνει το Παρίσι.

Πέταξε το «γάντι» ο Αλέξης Τσίπρας για τα εξοπλιστικά αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να το σηκώσει!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε ευθέως την περίοδο Τσοχατζόπουλου με την παρούσα περίοδο Μητσοτάκη για να καταδείξει ότι σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς η περίοδος 2019-2022 είναι πιο αδιαφανή από την περίοδο 1996-2002 που στην συνείδηση του κόσμου έχει καταγράφει ως «αμαρτωλή».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας «ο Τσοχατζόπουλος έκανε εξοπλισμούς 8 δις σε 6 χρόνια, ενώ εσείς 15 δις σε τρία χρόνια», προαναγγέλλοντας έλεγχο της ροής του χρήματος. «Ούτε ένα ευρώ δεν θα μείνει χωρίς έλεγχο. Το λέω για να το ακούσετε εσείς και όλοι» προφανώς εννοούσε όλους εκείνους που έχουν εμπλακεί φανερά ή κρυφά στις εν λόγω προμήθειες εντός και εκτός των τειχών. Δεν είναι τυχαίο ότι το μήνυμα Τσίπρα ταξίδεψε αστραπιαία μέχρι το Παρίσι προκαλώντας αίσθηση στους κόλπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας που παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε ευθέως τις παρακολουθήσεις των Διευθυντών Εξοπλισμών με τις γαλλικές προμήθειες. Ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει γιατί ο πρώην Διευθυντής εξοπλισμών Θ. Λάγιος την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης των Γαλλικών Rafale απομακρύνθηκε από τις αμυντικές προμήθειες και για να του «χρυσώσουν το χάπι» δημιούργησαν θέση με παχυλό μισθό στις Βρυξέλλες για να τον τοποθετήσουν.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε με νόημα: Γιατί παρακολουθούσατε και τον επόμενο διευθυντή εξοπλισμών Α. Αλεξόπουλο, μήπως διότι για να μην πάει φυλακή ο άνθρωπος πίεζε εγγράφως τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία που εσείς για τους δικούς σας αδιευκρίνιστους λόγους είχατε φροντίσει να αποκλειστούν οι ελληνικές βιομηχανίες από τα δύο προγράμματα μαμούθ που με fast track διαδικασίες υπογράψατε με τις γαλλικές εταιρίες και όχι το γαλλικό Δημόσιο;

Με τις παραπάνω αναφορές και μπηχτές ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά έλεγε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Παρακολουθούσες τους διευθυντές εξοπλισμών για να τους ελέγχεις γιατί ήθελες να κάνεις τα δικά σου χωρίς να ρωτάς και λογαριασμό να μην δίνεις σε κανέναν. Ουσιαστικά κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι κατάργησε νόμους και διαδικασίες επί των εξοπλισμών και τους παρακολουθούσες μη τυχόν και σηκώσουν κεφάλι και εναντιωθούν στις αυθαιρεσίες σου που επιχείρησες να νομιμοποίησες με το κόλπο να περνάς από την Βουλή κάθε προμήθεια και να την επικυρώνεις με νόμο.

Όπως καταλάβατε το πάρτι με τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς νέας γενιάς μόλις ξεκίνησε.-

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR