Την Δευτέρα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  

Αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εθνικών εκλογών λαμβάνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία πραγματοποιείται σήμερα (Παρασκευή) στον Βοτανικό, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση λειτουργεί κι ως αποσβεστήρας των κραδασμών που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή, το οποίο προξένησε φθορές στην κυβερνητική παράταξη.

Όλα αυτά, υπό τη σκιά των 9,5 ποσοστιαίων μονάδων που ήταν το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες ευρωεκλογές, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης της Κ.Ε., λοιπόν, τίθεται πλέον ο επικοινωνιακός σχεδιασμός, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς και το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση εθελοντών, προσθήκη νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια, καθώς και συνεχής σύγκριση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα (10 Ιουνίου) στις 8 το βράδυ, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την προκήρυξη των εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Τσίπρας: Επίκεντρο η προγραμματική συζήτηση

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Παρασκευής, απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές.

Τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό εν όψει των εθνικών εκλογών κι ότι «όλοι κι όλες, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση».

Ανέφερε ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα («να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε»).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν» τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον αυτού του τόπου», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά. Θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Τα ψηφοδέλτιά μας θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦ ΣΥΝ