Τιτανικός σε λύματα!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η αλήθεια σε υπερβολική δόση! Ο ευτελισμός της παραπολιτκής αλητείας! Η φιλοσοφία της NOVARTIS, αλλά με ντοκουμέντα, σε άμεση Ελληνική πρακτική εφαρμογή ψηφοθηρίας από την Νέα Δημοκρατία. Χωρίς κουκούλες οι Γκρούεζες, χωρίς ανάγκη μαρτυρίας, με περίσσιο θράσος και ξεκαρδιστικά μακάβρια γέλια, μισθώνουν συνειδήσεις, εξαγοράζουν μνήμες θυμάτων τους. Ανατρέπουν ποσοστά, “γυρνάνε το παιχνίδι”, αγοράζουν σε συμφέρουσα τιμή, σαν σε χρηματιστήριο, για να πουλήσουν με κέρδος ή να “αναθέσουν”, πιο κόσμια, σε ημετέρους.

Πωλητές, τηλεπωλητές,  μεταπράτες, ντήλερ, μεσάζοντες, ποντάρουν με πειραγμένα ζάρια τα τιμαλφή της χώρας. Ίδιοι με τους ξεχασμένους παπατζήδες της οδού Αθηνάς, αλλά με “πτυχία” και σπουδές, καθηγητές με τακτ μηνυμάτων, αποτυχημένες μεταγραφές εξωτερικού, με σνομπ ύφος αλλά με την ίδια τακτική, αυτή της απάτης. Το καλά πληρωμένο σκηνικό τους καταρρέει υπό το βάρος της ακόρεστης πλεονεξίας τους.

Προβληματίζουν έντονα ακόμα ακόμα και τους Ευρωπαίους(!) για την “διαχείριση” μεγάλου ποσού του Ταμείου Ανάκαμψης! Δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι δεξιοί συνεργάτες τους στο εξωτερικό! Επειδή η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν κατατάσσεται σε μια πολιτική θέση. Θυμίζει μάλλον σύγχρονους αδίστακτους πειρατές επιδρομείς σε ανυποψίαστους και αδύναμους ιθαγενείς, που ξεγέλασαν με καθρεφτάκια και χάντρες. Κατάφεραν να καταστρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, βασικές δομές και αξίες της κοινωνίας.

Γκρέμισαν  και λεηλάτησαν Υγεία, Παιδεία, Εργασία και το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, την Δικαιοσύνη! Η αξιοπρέπεια αγνοείται εδώ και καιρό, χωρίς σημάδια ύπαρξης. Για άλλη μια φορά ερειπωμένη χώρα, με τις τιμές στα καρτελάκια να κρέμονται ακόμα. Έβαλαν τιμές ευκαιρίας σε όλα, κοστολόγησαν υλικά και άυλα προϊόντα! Πήραν, ξαναπήραν, μα κάπου εδώ τελειώνει η κακόγουστη παράσταση του αχόρταγου θιάσου περί καταπληκτικής ποιότητας ζωής των ιθαγενών και “αδιευκρίνιστων” λογαριασμών.

Μα κάθε ψευδαίσθηση δεν διαρκεί πολύ, Και η επιστροφή στην αλήθεια έχει και απαιτεί το δικό της απαζάρευτο τίμημα. Και θα αποδοθεί. Απαράβατος νόμος. Ο Τιτανικός τους, κτύπησε στον ύφαλο της απληστίας και βυθίζεται στα ανταριασμένα λύματα, με πλήρωμα και τυχοδιώκτες μετακλητούς επιβάτες, να ελπίζουν μάταια πως το άριστο επιτελικό σκάφος τους είναι αβύθιστο. Τα λύματα το κατακλύζουν πια. Τα ποντίκια ήδη το εγκαταλείπουν. Ύπουλα και δειλά το ίδιο κάνουν και κάποιοι…..υπαλληλικοί δημοσιογράφοι. Save our souls!