Τι γράφει στην ούγια «Αγιά Σοφιά»;

Η φαντασμαγορία των εγκαινίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έβαλε κάποιους σε πειρασμό να διεκδικήσουν την πατρότητα του έργου και άλλους να την αποδώσουν σε πρόσωπα που μάλλον έφαγαν από τα έτοιμα.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Αττικής, ούτε η Ρένα Δούρου, ούτε ο Γ. Πατούλης είναι οι δημιουργοί του έργου, όπως προβλήθηκε από κάποιες πλευρές – με καλή και κακή διάθεση.

Η «Αγία Σοφιά» ως παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης με την ιδιωτική πρωτοβουλία απέκτησε βάσεις το 2010. Οταν η Νομαρχία Αθηνών, υπό τον Γιάννη Σγουρό άρχισε τις συζητήσεις με τους αρμοδίους της ΑΕΚ.

Το 2012, ως Περιφερειάρχης πλέον, ο Σγουρός ενέκρινε κονδύλι 20 εκατ. ευρώ που ενεγράφη ως πίστωση στον προϋπολογισμό του 2013. Αφού ο ίδιος ζήτησε από τον τότε Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να ψηφίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Οι μετέπειτα περιφερειάρχες απλώς εκτέλεσαν δαπάνες που είχαν εγκριθεί, πριν από αυτούς – και οι μετέπειτα κυβερνήσεις πήραν «συμπληρωματικές» αποφάσεις.

Συμπέρασμα: στην ούγια το γήπεδο της ΑΕΚ έχει το όνομα του πρώην – και υποψηφίου ξανά – Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και εν συνεχεία του Αντώνη Σαμαρά.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR