Τι θα κάνουν αν δεν κοπούν οι συντάξεις;

Του Τάκη Ψαρίδη

Απίστευτο θράσος και πρωτοφανής πολιτική απρέπεια. Ο Μητσοτάκης συνέστησε στον Μοσχοβισί «να προσέχει τις δηλώσεις του» όταν λέει ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Στην ίδια γραμμή βεβαίως και η κυρία Γεννηματά.

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Πολιτεύονται καθημερινά με ψέματα, προπαγάνδα, χυδαιότητα και πολιτική αλητεία. Απομονώνονται από την προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη και δεν διστάζουν να δηλώνουν καθαρά και απροσχημάτιστα ότι πάνω απ’ όλα δεν βάζουν τα προβλήματα και τα εθνικά θέματα, αλλά την πτώση της κυβέρνησης με κάθε τρόπο.

Τα προβλήματα και τα εθνικά θέματα τα χρησιμοποιούν αδίστακτα γι’ αυτό τον σκοπό, ακόμα και τον πατριδοκάπηλο και φασιστικό εθνικισμό. Τον ίδιο στόχο στηρίζει και η «κανονική» (κατά Άδωνη) αριστερά που μετέτρεψε τον αντικαπιταλιστικό αγώνα σε αντισύριζα αγώνα.

Ποτέ η χώρα δεν είχε τέτοια θλιβερή και ελεεινή αντιπολίτευση. Έχουν φτάσει στο σημείο να εύχονται το κόψιμο των συντάξεων. Τι άλλο περιμένει να δει ένας πραγματικός δημοκράτης και σοβαρός πολίτης ανεξαρτήτως κόμματος; Τρέμω στην ιδέα για το τι είναι ικανοί να κάνουν σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας αν δεν κοπούν οι συντάξεις.