“Του Μέγα, του Λέων, του επικεφαλούς”: τα ελληνικά της υπουργού Παιδείας

Ο Παναγιώτης Λιάκος στο News Break εντοπίζει λάθος σε ανακοίνωση του Υπουργείου… Παιδείας και εξανίσταται:

Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δίκιο έχουν. Δεν λένε, όμως, ότι μεγάλα πυρότουβλα εκτοξεύονται από το υπουργείο Παιδείας, και ειδικά από το γραφείο της υπουργού.

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Εκεί διαβάζουμε: «Αγαπητοί μας μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη τριών Αγίων, προστατών των μαθητών και των γραμμάτων: του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου».

Μία που αναρτήθηκε το δελτίο Τύπου και άλλη μία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου η «πατάτα» με την υπουργική γενική πτώση του «Βασιλείου του Μέγα».

“Σε γενικές γραμμές -καταλήγει- καλό θα ήτο η κυρία Κεραμέως, η οποία σφάλλει συχνά στις διατυπώσεις της, να αρχίσει να ακονίζει λίγο τα ελληνικούλια της. Τα πολλά κλισέ που έχει ατάκτως ερριμμένα στο αποθηκάκι με την ξύλινη κομματική γλώσσα βλάπτουν την πνευματική υγεία όλων”.