Το μεγάλο κόλπο! 

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ξεγελαστήκαμε οι αδαείς. Χθόνιο το σχέδιο, που εδώ και χρόνια ήταν σε πλήρη εφαρμογή από την δεξιά παράταξη, να εμφανίζει ικανή μερίδα της κοινωνίας προσποιούμενη την φτωχή και σε ανάγκη επιτυχώς. Για να πείσουν μάλιστα οι αθεόφοβοι, αν και χριστιανοί, μέχρι και κόμμα ίδρυσαν, αριστερό μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το έλεγαν. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν και κάποιοι αριστεροί ανάγκης, που πίστεψαν προς στιγμή πως είχαν να κάνουν με μουτζούρηδες ομοϊδεάτες και πείσθηκαν να ομονοήσουν στο άνοιγμα και κάλεσμα κι άλλων.

Οι προσποιούμενοι όμως μοιραία ήταν και οι περισσότεροι, που όμως στο τέλος, παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν για να πείσουν τους φτωχούς και άνεργους, δεν τα κατάφεραν. Σκέφθηκαν οι επιτήδειοι, αλίμονο, να έρθουν σε συνεννόηση και με μια άλλη ομάδα, πάλι προσποιούμενων αλλά σε καλύτερη κατάσταση, πρώην μικρομεσαίων τάχα, το γνωστό σε όλους ΠΑΣΟΚ, των προοδευτικών σε ανάγκη δήθεν. Τζίφος η προσπάθεια που σκάλωσε στο σοφό απόφθεγμα “μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια”. 

Και φτάσαμε στην μεγάλη αποκάλυψη, της αλήθειας απόκρυψη, για το πιο μεγάλο κόλπο ποτέ και τον λόγο που η αριστερά δεν είναι η επιλογή της κοινωνίας.  Μα γιατί δεν υπάρχουν φτωχοί στην Ελλάδα ή αν υπάρχουν είναι μειοψηφία! Και αυτούς άλλωστε τους έχει καπαρωμένους το ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι, οι οποίοι κατακλύζουν τις Κυριακές τα εμπορικά κέντρα για ψώνια, αυτοί που κλείνουν τραπέζια σε μεγάλες πίστες, οι άλλοι που τρέχουν και σκοτώνονται οι ντεληβεράδες να εξυπηρετήσουν με παραγγελίες, οι αδιάφοροι για ό, τι στραβό και ανάποδο επικρατεί,  φτωχούς δεν του λες.

Τόσοι πολλοί φτωχοί, με τελευταίας τεχνολογίας κινητά στο χέρι, δεν γίνεται να υπάρχουν. Άρα μας έχουν πείσει και ξεγελάσει, οι πολλοί, παριστάνοντας τους φτωχούς. Θέλεις οι “χορηγίες” αρκετού μαύρου χρήματος, από πρόσφατες πολιτικές υπηρεσίες, θέλεις από περιουσιακά κληροδοτήματα μαυραγοριτών ή την παραοικονομία που κινεί τελικά την οικονομία, μήπως από τα επιδόματα; Με τον ένα ή άλλον τρόπο, δύσκολα ή εύκολα, καβατζωμένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι και όχι ιδιαίτερα ενοχλημένοι. 

Με τα νούμερα να μας παρουσιάζουν στην πρώτη θέση ακρίβειας, σε είδη αναγκαία προς επιβίωση και όλους τους δείκτες να ακολουθούν σε δεύτερη και τρίτη δυσμενή θέση πανευρωπαϊκά, για φτωχοί θα έπρεπε τουλάχιστον να πεινάμε εδώ και χρόνια!  Περιέργως, τόσο οι χειμερινοί τόποι διακοπών, όσο και οι καλοκαιρινοί, εμφανίζονται μόνιμα κλεισμένοι, με 100% πληρότητα.

Οι προσποιούμενοι τους φτωχούς, μας χλευάζουν θαρρώ, εκπαιδευμένοι. Έτσι εξηγείται και το 41% ή αλλιώς σαράντα ένα τακατό! Το μεγάλο κόλπο!