Άγγελος Συρίγος: Αποκάλυψη: Προς Θεού, ο Συρίγος δεν εξυπηρετεί τα σχέδια του Ερντογάν. Εξυπηρετεί τα σχέδια του Μητσοτάκη.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

    

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για την παράκαμψη της Συνθήκης της Λωζάνης ενδιαφέρονται οι Τούρκοι. Γι’ αυτό τους καταγγέλλαμε για αναθεωρητισμό.

Κάναμε λάθος. Ενδιαφέρεται ο Συρίγος.

Για όσους δεν τον έχουν ακουστά πρόκειται για περίπτωση πολιτικού.

Καθηγητής στο Πάντειο, ουδείς είχε ασχοληθεί μαζί του ως το 2017: κάτι αλιτήριοι του επιτέθηκαν, όταν τους είπε να μην μουτζουρώνουν τοίχους.

Ακολούθησε στοχοποίηση από «αναρχικούς», που δεν τον άφηναν να διδάξει και αφισοκολλούσαν την Σχολή του με το προσωπο του και ύβρεις.

Κανονικά αυτά θα έπρεπε να τον κάνουν οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ -του οποίου η κυβέρνηση εντόπισε τους δράστες και τους έστειλε στο δικαστήριο- όπου καταδικάσθηκαν.

Αυτός προτίμησε τη ΝΔ, λόγω… προϊστορίας: υπήρξε μέλος της περιβόητης εξτρεμιστικής οργάνωση της Δεξιάς «Δίκτυο 21».

Ο Μητσοτάκης έκανε σημαία τον τραμπουκισμό του -ως απόδειξη της ασυδοσίας που καλλιεργούσαν στα ΑΕΙ οι Συριζαίοι- και το 2019 τον έβαλε υποψήφιο στη Ά Αθήνας.

Βγήκε άκοπα βουλευτής, και με ένα υφυπουργειάκι για ένα φεγγάρι, εξασφάλισε και την επανεκλογή του.

Ως πολιτικός δεν το κλείνει το ρημάδι και οδηγείται από τη μια μπαρούφα την άλλη.

Πότε ανακαλύπτει ότι επί χούντας υπήρχαν αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις» και πότε βρίσκει ότι «ο μύθος του Πολυτεχνείου δημιουργήθηκε τα μεταπολιτευτικά χρόνια».

Στα «΄Απαντα» του ιδίου το αντιδικτατορικό φρονήματος της νεολαίας επι χούντας, δεν ήταν παρά «αντάρτικα τραγούδια, ταβέρνες και παιδάκια».

Το άλλο πάλι; «Θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16, διότι είναι προς το συμφέρον μας» πέταξε κάποια στιγμή και στέλεχος της Ομογένειας του κρέμασε κουδούνια:

-«Τέτοιες ανοησίες έχω ακούσει μόνο από πράκτορες της Τουρκίας… Ευτυχώς τον Συρίγο δεν τον γνωρίζει κανένας στην Ουάσιγκτον… αλλά, να μας πει για ποιανού λογαριασμού εκφράζει τέτοιες απόψεις».

Αυτός ο Συρίγος αξιολογώντας ως «παρωχημένη» τη Συνθήκη της Λωζάνης, ανέλαβε να μας εξοικειώσει με ότι πρόκειται να συμβεί τα ελληνοτουρκικά.

Ως τώρα μόνο από την πλευρά της Τουρκίας υπήρχε αντίστοιχη προσέγγιση- ως άλλοθι για την αξίωσή της για αναθεώρηση.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι τι είπε ο Συρίγος. Είναι ότι κανείς από τη κυβέρνηση δεν τον αντέκρουσε και ο Μαρινάκης, απλώς τον… επιβεβαίωσε.

Αναμενόμενα, αφού ξέρει τι λέει και γιατί το λέει: η Λωζάνη αποτελεί πράγματι εμπόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις- σήμερα που η Αθήνα τις διαχειρίζεται κατευναστικά.

Ακυρώνει τη βούληση της Τουρκίας να αμφισβητεί όχι μόνο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά εν δυνάμει και την ελληνική κυριαρχία.

Προς Θεού, ο Συρίγος δεν εξυπηρετεί τα σχέδια του Ερντογάν. Εξυπηρετεί τα σχέδια του Μητσοτακη.

Από αυτή την αποψη προσφέρει υπηρεσίες: αποκαλύπτει πού το πάει ο Πρωθυπουργός με τη ΙΧ διπλωματία του στα ελληνοτουρκικά.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR