Το παράδειγμα Κρουστάλλη

Του Τάκη Ψαρίδη

Η Δήμητρα Κρουστάλλη παρατηρεί, με κάποια πικρία, πως παρά τον αγώνα «που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», εντούτοις τώρα «ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, επειδή (όπως μαθαίνουμε) δεν ζήτησε συγνώμη για το ρεπορτάζ της!

Προφανώς η κα Κρουστάλλη δεν είχε συνειδητοποιήσει πως όταν οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, καταπατώντας το καθήκον τους στην ενημέρωση και την δημοσιογραφική δεοντολογία, τότε ουσιαστικά αγωνίζονται εναντίον της Δημοκρατίας και πως όταν ηττάται η Δημοκρατία η πτώση της παρασύρει και τους ίδιους.

Σήμερα η ενημέρωση και η Δημοκρατία μας δέχεται τα πιο σοβαρά πλήγματα στην μεταπολιτευτική της ιστορία και μάλιστα απροσχημάτιστα με απ ευθείας εντολές απ το «επιτελικό κράτος» του Μαξίμου, με «νόμιμη» εξαγορά των μίντια και με αστυνομικό αυταρχισμό.

Έφτασαν μάλιστα στο πρωτοφανές στην ιστορία της Βουλής σημείο, να ψηφίσουν την άρση ασυλίας για να δικαστεί η βουλευτίνα του ΜεΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, επειδή σε ομιλία της στη Βουλή εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποια επεισόδια σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις μπορεί να υποδαυλίζονται από θύλακες προβοκατόρων εντός της ΕΛΑΣ.

Δεν δικαιολογούνται όλα αυτά επειδή γίνονται με «ανέμελο» και υπέρκομψο» τρόπο και ας το έχουν αυτό υπ όψιν τους οι «δημοσιογράφοι» που, αντί να ελέγχουν την εξουσία ως οφείλουν, «αγωνίζονται» εναντίον της ..αντιπολίτευσης(!)

Επίσης ας το έχουν υπ όψιν τους και οι διάφοροι «κεντρώοι» και «ανανεωτικοί» δημοκράτες και προοδευτικοί. Η σιωπή τους είναι εκκωφαντική και η συναίνεση τους δεν κρύβεται. Οι σκέψεις για ξυλοδαρμό μέσα στη Βουλή του πρώην πρωθυπουργού, δεν είναι ούτε «κεντρώες» ούτε «ανανεωτικές». Είναι απλώς πρωτοφανείς σε τραμπουκισμό και αλητεία.

Επίσης ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με βασιλική συμπεριφορά δεν είναι «κεντρώος», ούτε και μια διακυβέρνηση που ολοένα και περισσότερο παρουσιάζει καθεστωτικά χαρακτηριστικά, είναι «κεντρώα» και «ανανεωτική»!

Άλλωστε, πόσοι μπορούν να βολευτούν στο «επιτελικό κράτος»; Όλοι δεν χωράνε. Οι υπόλοιποι ας δουν το παράδειγμα Κρουστάλλη και ας αναστοχαστούν. Τα πλήγματα στην Δημοκρατία για τα οποία τώρα σιωπούν, θα συμπεριλάβουν και τους ίδιους.-