Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο του στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και στο Δίκτυο Μουσείων του στην περιφέρεια.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις του ΠΙΟΠ ανά χώρο:

Ιστορικό Αρχείο (Αθήνα)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία το κτήριο και οδηγό τις πηγές του  Αρχείου, οργανώνεται πολιτιστικός περίπατος στον Ταύρο αναδεικνύοντας τα βιομηχανικά κτήρια της περιοχής (ώρα 17:00). Την ίδια ημέρα, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «The Artist» (2011, 100΄), σε σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στον ίδιο χώρο, εργαστήρι, με τίτλο «Βιβλιοδεσία και ελεύθερος χρόνος», για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών. Μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν άλμπουμ φωτογραφιών και κάθε λογής ευχετήριες κάρτες, με κοπτική, κολάζ και ιαπωνική βιβλιοδεσία. (ώρα 10:30). Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Δίκτυο Μουσείων

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

Μουσείο Μετάξης, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Μαστίχας Χίου, Μουσείο Αργυροτεχνίας

Θεσσαλονίκη

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.