Το 50ο Φεστιβάλ Γούντστοκ επιστρέφει στον τόπο του

Το Γούντστοκ επιστρέφει στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα πριν από 50 χρόνια.

Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου του 2019, το Bethel Woods, το Live Nation και το INVNT θα παρουσιάσουν το «Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods: Γιορτάζοντας τη χρυσή επέτειο στην ιστορική περιοχή του φεστιβάλ Woodstock του 1969».

Το φεστιβάλ περιγράφεται ως μια «μουσική, πολιτιστική και κοινοτική εκδήλωση για όλες τις γενιές» και θα περιλαμβάνει συναυλίες και παρουσιάσεις τύπου TED «από κορυφαίους φουτουριστές και ειδικούς της ρετρό τέχνης». Εκτός από τους υπάρχοντες χώρους στο Bethel Woods, θα χρησιμοποιηθούν και χώροι που θα κατασκευαστούν ειδικά για το φεστιβάλ.

Το πρώτο Γούντστοκ πραγματοποιήθηκε σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στα βουνά Catskill βόρεια της Νέας Υόρκης από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969, και συμμετείχαν σ’ αυτό περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, ενώ τραγούδησαν οι: Joan Baez, του Santana, του Janis Joplin, του Grateful Dead, του Who, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young και Jimi Hendrix.

Το Rolling Stone το κατέγραψε ως μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock and roll. Το γεγονός καταγράφτηκε στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Γούντστοκ (Woodstock, 1970), στο συνοδευτικό soundtrack και στο τραγούδι Woodstock της Τζόνι Μίτσελ, το οποίο αναφέρεται στο γεγονότος και έγινε μεγάλη επιτυχία για τους Crosby, Stills, Nash & Young και τους Matthews Southern Comfort.