Τω αγνώστω υπουργώ: Μνημείο για όσους πήραν χαρτοφυλάκια από τον Τσίπρα και μην τους είδατε μετά τις εκλογές

Κουίζ μέτριας δυσκολίας: Τι συνδέει τα παρακάτω πρόσωπα;

 Λυδία  Κονιόδρου, Μυρσίνη Ζορμπά, Β. Αποστολάκης, Ν. Παρασκευοπουλος, Γ. Χουλιαράκης Ράνια Αντωνοπουλου, Δημ. Παπαδημητρίου, Στ. Πιτσιόρλας, Βαγγ. Αποστόλου, Φ. Κουβέλης , Π. Κουρουπλής,  Χρ. Βερναρδάκης, Αρ. Μπαλτάς, Κ. Γαβρόγλου, Ν.Φωτάκης, Στ. Αραχωβίτης και καμία 20αριά άλλοι λιγότερο γνωστοί.

Μην κουράζεστε. Πήραν υπουργεία και υφυπουργεία στις κυβερνήσεις Τσίπρα μετά τις εκλογές του 2015 και μετά τις εκλογές του 2019 μην του είδατε και μην τους απαντήσατε.

Μόνο πολιτικά γεγονότα που φέρνουν αντιμέτωπες την κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν λείπουν τους τελευταίους μήνες. Αλλά αυτοί δεν μετέχουν.

Ο Μητσοτάκης έχει δίπλα του ολόκληρους στρατούς: από την ΝΔ  και από άλλα κόμματα.  Μια κυβέρνηση ανεμομαζώματα και μια λίστα  συνωθούμενων να τους  βολέψει κάπου.

 Ο Τσίπρας έχει τη μοναξιά του. Τους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου, ένα κύκλο προσώπων που είναι περισσότερο φίλοι του παρά πολιτικά στελέχη και κάποιους από την Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς βαθιές σχέσεις μαζί του.

Πόσοι από τους πρώην υπουργούς  και υφυπουργούς του που θα περίμενε  κανείς να βρίσκονται στο πλευρό του, έχουν χαθεί από την πρώτη γραμμή;

Πήραν τα υπουργεία και τα μαύρα αυτοκίνητα κι όταν τα έχασαν, χάθηκαν και αυτοί, είτε μπήκαν στη Βουλή είτε όχι.

 Κάποιοι γυροφέρνουν και κακολογούν τον Τσίπρα.

Φαντασθείτε να μην έπαιρνε και ποσοστό που δημιουργεί προϋποθέσεις για επιστροφή στην κυβέρνηση.

Τουλάχιστον ας τους στήσουν ένα άγαλμα στην Κουμουνδούρου να μην τους ξεχάσουν…