Φώφη Γεννηματά: Ασπίδα

Του Γ. Λακόπουλου

Οι παροικούντες βλέπουν ότι η Γεννηματά καλύτερη ασπίδα από την υποψηφιότητα Λοβέρδου δεν θα μπορούσε να βρει.

Προ εβδομάδων ένα δημοσκοπικό «εύρημα» μας πληροφορούσε ότι η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο… 92% (!). Ενώ στη ΝΔ σε 88%.

Θαύμα! Δεδομένου ότι αυτοί που έχουν απομείνει Κινάλ είναι οι πιο αυθεντικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-«εγώ ΠΑΣΟΚ είμαι και ΠΑΣΟΚ θα μείνω»- και οι πιο πιστοί οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου, ο τελευταίος που θα μπορούσαν να συμπαθούν είναι ένας Μητσοτάκης. Το λιγότεροι που τους έλκει είναι η ΝΔ.

Οι λόγοι ανάγονται στην Ιστορία και την πολιτική ζωή της χώρας , από τα μέσα της δεκαετίας το 1960. Η ψήφος τους στο Κινάλ είναι διαχρονική απόδοση τιμής στο ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του

Τίμησαν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου-που διαμόρφωσαν την αρνητική στάση τους απέναντι στη Δεξιά και την οικογένεια Μητσοτάκη.

Κι όμως τώρα μαθαίνουν ότι, αυτοί που δεν θα μπορούσαν ποτέ να δώσουν συγχωροχάρτι, έγιναν Λωτοφάγοι και είναι πλέον οπαδοί του νεώτερου Μητσοτάκη.

Το ένα φέρνει το άλλο: Ένα νεότερο «εύρημα» των τελευταίων ημερών προβλέπει ότι αν έκαναν τώρα αρχαιρεσίες στο Κινάλ τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει την ηγεσία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος– με την σημερινή πρόεδρο Γεννηματά στην τρίτη θέση.

Ακόμη μεγαλύτερο θαύμα. Η Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ από το 4% που το άφησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και- παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της- το διάδοχο σχήμα που έβαλε στη θέση τους, πήγε στο 8% .

Εμφανώς είναι κυρίαρχη σ αυτό το κόμμα ελέγχει τα όργανα, τον κομματικό ιστό, τους πόρους και τις σχέσεις με το μιντιακό σύστημα, είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά.

Από κανέναν δεν έχει αμφισβητηθεί ως τώρα, άσχετα αν υπάρχουν φιλοδοξίες. Το προφίλ της είναι συμβατό με το κόμμα της.

Το προφίλ του περιαλειφόμενου, από την εν λόγω δημοσκόπηση, για τη θέση της είναι κάπως διαφορετικό.

Έχει ήδη στην πλάτη του μια ήττα από την ίδια, την επιβάρυνση ότι είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ για να στήσει δικό του τσαντίρι, δηλώνει «μεγαλύτερος αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη», συνεργάζονταν «στη ζούλα» με βουλευτή αντίπαλου κόμματος-και μάλιστα τον Πλεύρη, δεν κρύβει ότι λατρεύει τον Μητσοτάκη.

Το κυριότερο: διώκεται για δωροδοκία στο σκάνδαλο Νοβάρτις και αναμένει το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφασίσει είτε ότι δωροδοκήθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε το αδίκημα έχει παραγραφεί, είτε να τον στείλει στο ακροατήριο για να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Ωστόσο από το συνδυασμό «ευρημάτων» προκύπτει ότι οπαδοί του Κινάλ, φέρονται έτοιμοι να κατασπαράξουν τη Φώφη, να παρακάμψουν τον Ανδρουλάκη και τον Γερουλάνο και όποιον άλλο υποψήφιο και να χρίσουν αρχηγό τους τον Λοβέρδο.

Στην ούγια κάποιοι διακρίνουν τη σύνδεση των δυο δημοσκοπήσεων: το φιλο-μητσοτακικό Κινάλ, είναι εύλογο να έχει φιλο-μητσοτακικό αρχηγό.

Άλλοι βλέπουν την αγωνία στον πυρήνα της πρόωρης υποψηφιότητας Λοβέρδου: δεν αφορά πώς θα ψηφίσουν οι οπαδοί το Κινάλ, αλλά πώς θα ψηφίσουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου.

Οι παροικούντες βλέπουν ότι η Γεννηματά καλύτερη ασπίδα από την υποψηφιότητα Λοβέρδου δεν θα μπορούσε να βρει.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR