Φώφη Γεννηματά: Λύτρωση

Του Γ. Λακόπουλου

Για όσους πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις: κατά την MRB η Φώφη Γεννηματά έχει καθαρίσει από τώρα το παιχνίδι στο ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία ρίχνει στον Λοβέρδο πάνω από 30 μονάδες.

Πελάτης- δεδομένου ότι τον τσαλάκωσε και στην προηγούμενη αναμέτρησή τους.

Συνεπώς οι μπούρδες «έχω πάρει πρωτοβουλία για τη μετονομασία του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ και για τον υπερδιπλασιάσου των δυνάμεων του στις επόμενες εκλογές», δεν κόβουν εισιτήρια.

Αναμενόμενο. Η Γεννηματά ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό και τους πόρους, δεν την κυνηγάει κανένας εισαγγελέας και έχει καθαρό όνομα.

Ουσιαστικά τρέχει στο γήπεδό της και χωρίς αντίπαλο.

Ο πολυτραγουδισμένος από το φιλομητσοτακικό μιντιακό σύστημα υποψήφιος δεν ξέρει πώς και αν θα φτάσει ως τις αρχαιρεσίες- καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες μπροστά του…

Οι άλλοι δεν έχουν αντοχές.

Ο «ΠΑΣΟΚογενής» Νίκος Ανδρουλάκης, με την ευρωπαϊκή εμπειρία, άφησε το χρόνο να δουλέψει σε βάρος του.

Ο αξιοπρεπής «χομπίστας» Παύλος Γερουλάνος , δεν ξεχωρίζει την πολιτική από το μάνατζμεντ.

Η οικογένεια Παπανδρέου απλώς βρίσκεται στο περιθώριο.

Αυτά δεν σημαίνουν ότι η Γεννηματά μπορεί να φύγει για διακοπές ανέμελη.

Υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες πριν το κόμμα φτάσει στις αρχαιρεσίες.

Η πρώτη είναι να οριστικοποιήσει τον πολιτικό προσανατολισμό της στην προοπτική συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης- κατά τη λαϊκή ετυμηγορία.

Η δεύτερη, να διασφαλίσει ότι στις κάλπες δεν θα παρεισφρήσουν, όπως φημολογείται, διατεταγμένοι του παρα-συστήματος Μητσοτάκη , για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η τρίτη είναι ηθικής τάξης και γι αυτό είναι σημαντικότερη: να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επιβάλει στο Δικαστικό Συμβούλιο την εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση της ποινικής δίωξης Λοβέρδου.

Είναι εγκαιροφλεγής βόμβα η σκιά ότι βουλευτής της – με ηγετικές αξιώσεις μάλιστα – βαρύνεται με την υπόνοια ότι δωροδοκήθηκε από τη Νοβάρτις.

Δεν είναι θέμα που αφορά κάποιον που εμφανίζεται πρόωρα και αγχωτικά ως αντίπαλός της. Αφορά το κόμμα , την πολιτική τάξη, την απονομή Δικαιοσύνης-και την ίδια: ως επικεφαλής είναι θεματοφύλακας αρχών.

Πριν από χρόνια ο Κώστας Σημίτης , ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκοψε από τα ψηφοδέλτια δυο δραστήρια στελέχη της εποχής, γιατί υπήρχαν-απλώς-υπόνοιες ηθικής τάξης σε βάρος τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου – ως … υποψήφιος πρόεδρος ακόμη- άφησε εκτός ψηφοδελτίων δέκα εν ενεργεία βουλευτές , για τον ίδιο λόγο.

Το ΚΙΝΑΛ παραείναι μικρό κόμμα για να διολισθήσει σε τέτοιο ατόπημα: να αφήσει ανοικτό έναν λογαριασμό με τη Δικαιοσύνη.

Η Φώφη έκανε λάθη: από το αντι-Τσιπρα αλλοιθώρισμα προς τον Μητσοτάκη, τον ανιστόρητο διμέτωπο και την προσωπική εκπροσώπησή της στη Βουλή από κάποιον που τελούσε υπό έρευνα για κορυφαίο σκάνδαλο.

Θα λυτρωθεί -και θα λυτρώσει και τους οπαδούς του κόμματος- αν οχυρώσει το ΚΙΝΑΛ , σε αυτά τρία μέτωπα.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR