Χρήστος Ράμμος: “Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή”

Ο Χρήστος Ράμμος απάντησε στις χθεσινές αναφορές του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για “ατζέντα” στο σκάνδαλο των υποκλοπών. “Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή” είπε χαρακτηριστικά.

Ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, μίλησε σε επιστημονικό συνέδριο για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές και τη συμβολή τους σε ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, προς το τέλος της ομιλίας του, εμφανώς φορτισμένος, αναφέρθηκε στην αναφορά του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά “νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή” και στη συνέχεια χειροκροτήθηκε θερμά από όλη την αίθουσα.

Ως απάντηση στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για «ατζέντα» στη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, ο κ. Ράμμος διάβασε το σχετικό απόσπασμα, όπου απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» με τον κ. Ράμμο να απαντά:

«Δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει τι εννοούσε ατζέντα. Στα γεράματα απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή».

«Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» συνέχισε ο κ. Ράμμος για να επισημάνει πως «με το Σύνταγμα δεν χωρούν εκπτώσεις».