Ψήφος εμπιστοσύνης- Ψήφος υποστήριξης στον «Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία»

Δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα 

Όλοι και όλες την Κυριακή συμμετέχουμε στις εκλογές για το Ευρω-κοινοβούλιο, για τις Περιφέρειες και του Δήμους. Πρόκειται για μια κατεξοχήν πολιτική αναμέτρηση.

Θέλουμε να αναδειχθούν πολιτικά πρώτη δύναμη, οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που έχουν ως κύριο και βασικό εκφραστή τους, τον «Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία».

Η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη μακρά πορεία του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Με τη ψήφο μας, παίρνουμε θέση για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα από τη Δευτέρα. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφο υποστήριξης προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση που θέλει σχέδιο και μακροχρόνια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, για την ανάκτηση της πολιτικής ισοτιμίας της χώρας.

Παίρνουμε θέση απέναντι στο σύστημα ολιγαρχία, καναλάρχες και «εκφωνητές» που παριστάνουν τους αρχηγούς κομμάτων, επιδιώκοντας με κάθε μέσο την πολιτική αστάθεια, για να ανακόψουν τον προοδευτικό και δημοκρατικό δρόμο της χώρας. Έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτική εξέλιξη. Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά.

Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες, για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, με σαφή δρόμο για το αύριο της χώρας.

Ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της χώρας και πρωτίστως η νεολαία μας να συμμετάσχει στις εκλογές. Όχι στην Αποχή. Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της Νίκης με σχέδιο για το αύριο στην ΕΕ και στη χώρα.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ.