Βέμπερ τέλος για την προεδρία της Κομισιόν. Αν άκουγε το ΑΠ ο Μητσοτάκης, θα απέφευγε το φιάσκο…

Δεν του φτάνουν τα  φάλτσα στο εσωτερικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, τώρα του έρχονται και από το εξωτερικό. Και στις δυο περιπτώσεις είναι θύμα άσχετων συμβούλων και παρατρεχάμενων, που τον οδηγούν σε γκάφες.

Τα άσχημα νέα ήλθαν αυτή τη φορά από το εξωτερικό. Από τη Γερμανία για την ακρίβεια. Ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφρανγκ Σόιμπλε, που δεν μιλάει ποτέ στον αέρα,  σχεδόν επισήμως απέσυρε – μετα …. πολλών επαίνων- την υποστήριξη της χώρας του στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Αυτό σημαίνει Βέμπερ τέλος. Και μαζί του τέλος και κάθε ίχνος αξιοπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Αν σε πάρει η αποκάτω.

Έφερε τον Βαυαρό την Ελλάδα ως  φίλο του  και τον λιβάνισε ως …σίγουρο επόμενο  επικεφαλής της Κομισιόν -προσθέτοντας ότι αυτό είναι λόγος για να υπερψηφιστεί ο ίδιος.  Τόσο μακριά από τον τρόπο που δουλεύει η Επιτροπή…

Βέβαια η Ευρώπη τόχε τούμπανο, ότι δεν πρόκειται ο Βέμπερ να εγκατασταθεί στο Μπερλεμόντ. Παρά είναι λίγος και… ακραίος. Ο ίδιος καμπάνια για το μέλλον του στη Γερμανία έκανε. Αλλά ο Μητσοτάκης το χαβά του.  Ό,τι του έλεγαν κάτι αναξιόπιστοι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Τον πήραν το λαιμό τους. Ήδη γελάει ο κάθε πικραμένος με τις αλληλοφιλοφρονήσεις τους στο Ζάππειο-  για τους ρόλους του Πρωθυπουργού και του αρχικομισάριου που θα πάρουν.

Αν είχε ακούσει το Ανοιχτό Παράθυρο- το οποίο έτσι κι αλλιώς παρακολουθεί και… εκνευρίζεται- θα είχε αποφύγει το φιάσκο.