Όλαφ Σόλτς… ο πρωτότυπος!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Σταθερός στο Γερμανικό πρότυπο, αλλοίμονο,  αυτό του συμφέροντος, ο Όλαφ Σόλτς κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία και της συνομιλίας που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Χωρίς την ελάχιστη συστολή, σε ερώτηση για την αμφίσημη θέση της Τουρκίας (!), την δικαιολόγησε ευθαρσώς, πως αφού παρέχει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται να συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Τι ακριβοδίκαιος ισχυρισμός! Σολομώντεια λύση απέδωσε ο πρωτότυπος..Σόλτς! Και ασφαλώς υποσχέθηκε όπλα, οικονομική και πολιτική στήριξη! Τόσο δίκαιος, σκεπτόμενος και ως Ευρωπαίος βεβαίως βεβαίως και ανήσυχος για το ενεργειακό μέλλον της, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς ενέργειας από  Ισραήλ μέσω Τουρκίας και ΕΕ και παράκαμψη  του East Med, που θα περνούσε από Αίγυπτο, Ισραήλ Κύπρο και Ελλάδα! Και πως είναι ενήμερος ο Έλληνας …πρωθυπουργός, συμπλήρωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν από την μεριά του (αυτή της απομόνωσης) τόνισε την συνεργασία που έχουν με την Γερμανία στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, του πράσινου μετασχηματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης και της  ψηφιοποίησης. Ακριβώς όπως πράττουμε και … εμείς!

Τελικά ο Όλαφ Σόλτς μας έχει προς το παρόν….. ξεχασμένους στην Ευρωπαϊκή (αρχηγική) του πολιτική και θα μας θυμηθεί σίγουρα και θα … πρωτοτυπήσει στην επιβολή μνημονιακών .. περικοπών και οικονομικών κυρώσεων, οσονούπω!  Σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίζουμε λόγω… εμπειρίας. Γι’ αυτό ξεμείναμε στους … Αμερικάνους και τα παραχωρούμε όλα, σαν οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Δίκαια θα μου αντιπαραθέσει κάποιος πως μόνος του πρόσφερε το σκάλπ μας ο εντόπιος γόνος με σπουδές στις ΗΠΑ, ο Όλαφ Σόλτς έχει την ευθύνη; Σαν οι χειρότεροι σε όλα τα επίπεδα στην ΕΕ, πλην της απάτης, μοιραία θα μοιάζουμε σε λίγο σαν ο τελευταίος  καταυλισμός Ινδιάνων με kayenne στην …Ευρώπη! Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τον όποιο Γερμανό  Σόλτς τόσο με τα αυτοκίνητα, όσο και με τα  μνημόνια! Πρωτότυπο! Τώρα που θα εξοπλιστούν κιόλας, έχουμε έτοιμους τους εκπαιδευμένους εγχώριους “εθελοντές” ήδη! Πόσες κοινότυπες… πρωτοτυπίες!