Όταν βγαίνει ο Άδωνις μέσα στον Άδωνι

Ξέρουμε ότι δυο πράγματα δεν κρύβονται: ο έρωτας και το χρήμα. Προσθέστε κι ένα ακόμη: ο ρατσισμός. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη κρύβει επιμελώς μέσα του τα πραγματικά του αισθήματα για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.  Αλλά το “μέσα” του βγαίνει εκτός  ελέγχου μερικές φορές και τον αποκαλύπτει.

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση  για τη Συμφωνία των Πρεσπών πήγε να αποδείξει τις μπούρδες που λέει συνήθως για την ιθαγένεια με ένα παράδειγμα που δεν άντεξε ο οργανισμός του και τον πρόδωσε.

Είπε επί λέξει: “Ο Ακενοτούμπο, ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας. Ως Έλληνας δεν παίζει; Ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος”.

Το ψέμα συναντά την παραπλάνηση και η άγνοια τον ρατσισμό. Όλα υπάρχουν σ’ αυτή τη  φράση που αναδεικνύει τον πραγματικό εαυτό του Νο 2 της ΝΔ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο  δεν “λένε” ότι είναι  Έλληνας, ούτε γεννήθηκε “κάπου στην Αφρική”. Είναι Έλληνας με πατέντα, γεννημένος στα Σεπόλια από Νιγηριανούς μετανάστες πριν από  24 χρόνια ακριβώς. Την ίδια μέρα που έλεγε αυτές τις αθλιότητες εναντίον του  επειδή τον ενοχλεί ένα πράγμα: το χρώμα του δέρματος του. Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του ρατσισμού.