Όταν οι ανακρίτριες διοργανώνουν πάρτι…

Του Κώστα Πρώιμου

Σεβάστηκε όπως δήλωσε, την ορθοδοξία και την γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, δήθεν για να καλύψει το φιάσκο και την τρομερή ολιγωρία στην Συμπρωτεύουσα, και ας μην “έχει ο ίδιος το θεό του”.

Περί του γνωστού Αδώνιδος ο πρόλογος, σαφέστατα δικαιολογημένος, αρκεί να διαβάσετε παρακάτω τις δηλώσεις που έκανε σήμερα, λίγο πριν εισέλθει στο γραφείο της Ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει για το “σκευωροσκάνδαλο” (διότι πως αλλιώς τελικά να το χαρακτηρίσουμε) της αμαρτωλής NOVARTIS…

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει».

Κύριε Υπουργέ μας, ειλικρινά δεν γνωρίζαμε τουλάχιστον μέχρι να διαβάσουμε τις ανωτέρω δηλώσεις, ότι στα ανακριτικά γραφεία της Εισαγγελίας, στήνονται και πάρτι, διότι διαφορετικά δεν δυνάμεθα να ερμηνεύσουμε την… σχετική σας πρόσκληση, όπως εσείς ισχυρίζεστε ότι λάβατε, για να αιτιολογήσετε την σημερινή  παρουσία σας στον Άρειο Πάγο.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και ο Πρωθυπουργός στην αποψινή συνέντευξη που παραχώρησε στον αγιογράφο του και συναγωνιστή Νίκο, παραδέχτηκε την ύπαρξη σκανδάλου γύρω από τη Νοβάρτις, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήδη ανακοινώθηκαν ποινικές διώξεις εις βάρος στελεχών της εν λόγω εταιρείας αλλά και γιατρών που εμπλέκονται στην πολύπλοκη υπόθεση. Εσείς όμως Άδωνι, ως άλλος επιθεωρητής Κλουζό επιμένετε στην αστεία θεωρία της σκευωρίας στην οποία δε, ενέχεται κατά την γνώμη σας ως φυσική αυτουργός η αποπεμφθείσα κυρία Τουλουπάκη, ασχέτως αν η ίδια χάρις στην τόλμη που επέδειξε ως τέως Εισαγγελέας περί Διαφθοράς ανέδειξε το συγκεκριμένο μέγα – σκάνδαλο. Παρά τις αφόρητες πιέσεις, και τον απίστευτο “ψυχολογικό στραγγαλισμό” που υπέστη.

Φυσικά οι αμαρτωλές εξόφθαλμες και εγκληματικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, αν και γινόντουσαν ακόμη και την περίοδο που είχατε τεθεί ως επικεφαλής του Υπουργείου υγείας 2013-2014, δεν υποπέσανε στην αντίληψη σας. Γιατί αυτό καταλαβαίνουμε τελικά. Αναμφισβήτητα ό,τι και να λέτε εσείς, τα συμπεράσματα είναι δύο αγαπητέ:

Εαν πρόκειται για σκευωρία μόνον ως προς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων (αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Μητσοτάκης)  τότε οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είσασταν ένας υπουργός άκρως επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, αφού κάτω από τη μύτη σας διαπράττονταν αίσχη εις βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης. Αν πάλι εμπλέκονται και πολιτικοί… άνδρες στο σύστημα των υπερτιμολογήσεων δεν απομένει παρά να αποφανθούν σχετικά οι αρμόδιοι λειτουργοί της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ωστόσο, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, δύσκολο να “βγάλετε την ουρίτσα σας απέξω” και πόσο μάλλον ως σαϊνι και υπέρμαχος της διαφάνειας να συνδράμετε στην αποκάλυψη της αλήθειας…

Εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε η “πρόσκληση” που λάβατε από την ανακρίτρια, να σηματοδότησε την απαρχή ενός μεγάλου πάρτι, στο οποίο ενδέχεται επιτέλους να λάμψει η δικαιοσύνη.