Όταν ο ντελιβεράς αποκαλύπτει

Του Τάκη Ψαρίδη

Η μεγάλη νίκη των ντελιβεράδων και της κοινωνίας, εκτός των άλλων, αποκαλύπτει και το πραγματικό πρόσωπο της παρέας των νεοφιλελεύθερων ιδεοληπτικών που κυβερνούν την χώρα με ταλιμπανικό φανατισμό.

Που ενώ ακόμα και η ίδια η αγορά, όπως η κραταιά efood, υπαναχωρεί κάτω από την κοινωνική κατακραυγή, αυτοί επιμένουν να ικανοποιούν την ιδεοληψία τους. Αδίστακτοι και κυνικοί δεν ορρωδούν προ ουδενός, ούτε και μπροστά στον θάνατο από την πανδημία.

Επιμένουν ιδεοληπτικά να μην ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταργούν εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα αιώνων, διευρύνουν τις ανισότητες, ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής και αποκλείουν χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια. Μόλις σήμερα δε, έγινε γνωστό ότι δρομολογούν και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ενώ τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης έχουν εγκαταλείψει τον νεοφιλελευθερισμό εδώ και χρόνια και η Αμερική του Μπάιντεν αντιμετωπίζει τις ανισότητες με σοσιαλδημοκρατικά μέτρα, αυτοί επιμένουν σε ένα απαρχαιωμένο νεοφιλελευθερισμό θατσεροβαλκανικού τύπου, με τον οποίο γελάει κάθε σοβαρός οικονομολόγος.

Θρασείς και αλαζόνες επαίρονται για την δράση τους και ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας κάνοντας «σέλφι» με τούρτες γενεθλίων τους ως «σούπερμαν» (Χατζηδάκης) που εξολοθρεύουν το κοινωνικό κράτος. Στην ουσία όμως είναι αγράμματοι με Χάρβαρντ και διδακτορικά.

Ενώ δηλαδή κατέχουν διδακτορικά στο μάρκετινγκ και στην διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά είναι παντελώς αμόρφωτοι και ασυνείδητοι κοινωνικά, νομίζουν πως μπορούν να κυβερνούν μια χώρα και τον κόσμο, ότι η Βουλή είναι συνέλευση μετόχων, το υπουργικό συμβούλιο ΔΣ επιχείρησης και ο πρωθυπουργός πρόεδρος και CEO της επιχείρησης.

Αυτήν την αραχνιασμένη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία την παντρεύουν με νεοσυντηρητικές ακόμα και ακροδεξιές αντιλήψεις και όλο αυτό το επικίνδυνο μίγμα για την κοινωνία και τον πολιτισμό, το παρουσιάζουν ως «ορθολογική», «κεντρώα» και «φιλελεύθερη» πολιτική.

Βεβαίως μπορούν και παρουσιάζονται έτσι, επειδή ελέγχουν -για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά σε τέτοια έκταση και βάθος, την ενημέρωση της χώρας, στηρίζονται από διάφορους μεταλλαγμένους πρώην κεντροαριστερούς και είναι «άριστοι» στις επικοινωνιακές τεχνικές εξαπάτησης των πολλών.

Όμως η μεγάλη νίκη των ντελιβεράδων και της κοινωνίας αποκαλύπτει και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Την δύναμη των σόσιαλ μίντια επί όλων αυτών των σπουδαίων και τρανών «καναλιών» της καθεστωτικής ενημέρωσης και της στρατευμένης «δημοσιογραφίας» τους. Γι’ αυτό και φοβούνται. Και εδώ που τα λέμε καλά κάνουν και φοβούνται.