Κιμάς… παρουσία πελάτη

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η Ευρώπη … γέρνει δεξιά με ακροδεξιά … ροπή, ερήμην της θέλησης πολιτών, μια και το  δημοκρατικό “σύστημα” δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή, ασφαλισμένο πριν από εμάς, για εμάς.

Ο Ευρωπαϊκός περιφερόμενος θίασος, που ψεύδεται καθ’  έξιν, συρόμενος και εξυπηρετώντας ευθέως πια, τα άμεσα συμφέροντα των ΗΠΑ, οδηγεί σε ακραίες και επικίνδυνες περιπέτειες τους λαούς της. Τόσο επιπόλαιη και υπαλληλική η πολιτική της συμπεριφορά, που διχάζει επιτηδείως εκ νέου την Ευρώπη και εξοπλίζει χώρες, ακόμα και την… Γερμανία, τροφοδοτώντας τα πολεμοχαρή ένστικτα, τα ήδη επεξεργασμένα και εκπαιδευμένα από την ακροδεξιά αγοραία πρακτική.

Με μεθοδευμένη τακτική εφαρμογή φτωχοποίησης, βίαια επιβαλλόμενη μάλιστα το τελευταίο σύντομο χρονικό διάστημα, επιδιώκουν εντέχνως νέο “μοίρασμα” της γεωπολιτικής σημαδεμένης τράπουλας, εν μέσω άλυτων προβλημάτων της. Προβλημάτων που είναι έτοιμα για πυροδότηση περιοχών (ξεχασμένα…Βαλκάνια) χωρίς καν φυτίλι επειδή το επιτρέπουν οι ανάλογες ευκαιριακές συνθήκες. Που επιδεινώνονται από την πρώτη και άμεση οικονομική νίκη της Ρωσίας εναντίον της Ευρωπαϊκής επικράτειας, κατ’ επέκταση της Δύσης.

Η επισιτιστική κρίση, πέρα των άλλων αρνητικών επιπτώσεων, προετοιμάζει τους … πελάτες για κοπή του κιμά παρουσία τους! Κανένα “μοίρασμα” στην Ευρώπη δεν επετεύχθη χωρίς αιματοκύλισμα και είμαστε έτοιμοι καταλαμβάνοντας θέση στην ουρά αναμονής, σαν “πρώτη ύλη” , στο ήδη στημένο κατάστημα “κρεοπωλείου” πολυεθνικής εταιρείας. Που με την σειρά της πλουτίζει από τις παραγγελίες εξοπλισμού,  που προτείνονται ως … λύσεις για σύρραξη!

Το γεγονός αυτό ξυπνά μνήμες φρίκης, για όσους τις διαθέτουν. Όλες οι χώρες εξοπλίζονται πλέον σε έναν εφιαλτικό αγώνα δρόμου, προς το μοιραίο της επιταγής των “αγορών”, ανασκαλεύοντας τον εθνικισμό και την επικράτηση άγριων ενστίκτων. Όταν οι “εταιρείες” στέλνουν τον βρετανό κλόουν εκπρόσωπό τους στον “ηθοποιό” ουκρανό κλόουν, με πολεμικό επιθετικό εξοπλισμό, υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού “μπουλουκιού”, οι μερίδες του κιμά … θα αυξάνονται. Κάτι που δεν εμποδίζει την Ρωσία στην συνέχιση όμοιας συμπεριφοράς, προκειμένου να ανακόψει την όρεξη επέκτασης του ΝΑΤΟ, “βοηθώντας” την ανάνηψή του.

Το οποίο θα τοποθετήσει και ευρωπαϊκό στρατό για φύλαξη των συνόρων της (!) από την απειλή της … ευρωπαϊκής Ρωσίας, που αντί να την εντάξει στους κόλπους της, την προτιμά (κατόπιν εντολής των ΗΠΑ) εχθρό της! Η υποτελής και τραγική ηγεσία της ΕΕ θα θυσιάσει τους λαούς της, σαν προσφερόμενο φρεσκοκομμένο κιμά, στις γευστικές ορέξεις των αρπακτικών εταιρειών, παρουσία τους;