Κυριάκο … φαίνεσαι!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Πέρασαν τρείς ημέρες και δεν μπόρεσες να βρείς καλή κρυψώνα, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα … νώτα σου ακάλυπτα και όχι μόνο! Ο Κοντολέων δεν μένει σταθερός, κινείται συνεχώς και δεν αποτελεί κρυψώνα …  εμπιστοσύνης, μένοντας κρυπτόμενος πίσω του. Άσε που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου, κοτζάμ νόμο έφτιαξες για να τον τοποθετήσεις διοικητή στην ΕΥΠ και αυτός ο αχάριστος ευεργετημένος σεκιουριτάς, δούλευε πίσω από την πλάτη σου κρυφίως, στο μαγαζί σου αν είναι δυνατόν, κάνοντας λάθος και εκθέτοντάς σε ανεπανόρθωτα.

Ποιον; Εσένα τον αμόλυντο, τον αγαθό και τον είλωτα της δημοκρατίας, που αντιμάχεται τους πολλούς εξωτερικούς κινδύνους, όπως πολύ σωστά υπογράμμισες στην πειστική ειλικρινή σου απολογία. περί … ολισθήματος σε τεράστια τσουλήθρα ευθυνών του Συντάγματος.

Εσύ, δολοπλόκος, μηχανορράφος, πανούργος και στυγνός φιλοχρήματος, να παγιδευτείς σαν πουλάκι στις ξόβεργες του ανεψιού σου, του άλλου επιτυχημένου επιχειρηματία αγορών και πωλήσεων, που στην ελεύθερη ώρα του έκανε και τον Γενικό Γραμματέα;  Που αγόρασε εταιρεία με χίλια ευρώ και την πούλησε εκατό εξήντα χιλιάδες ευρώ , μέσα από το πρωθυπουργικό σου γραφείο, κάτω από την μύτη σου και αυτός;

Και σύ τέκνον Βρούτε, Γρηγόρη; Το ίδιο σου το αίμα; Λοιπόν και οι δύο αυτοί τύποι θέλησαν να κλέψουν κομμάτι από την δόξα σου! Σφετεριστές της … παραλίας σου, που σε ταλαιπώρησαν για επτά λεπτά να εξηγείς σε απόντες εν μέσω διακοπών, ψηφοφόρους σου, για ένα λάθος σε ρέστα ενός δημοσιογράφου και ενός αρχηγού κόμματος (ακόμα).

Ευτυχώς που ζήτησε παραίτηση μόνο ο δημοσιογράφος, γιατί ο άλλος το έχει πάρει επί … προσωπικού! Πόσα θέλουν για αποζημίωση, να τελειώνουμε, που θα το κάνουν και εθνικό θέμα! Σιγά μην υπάρχει λόγος για παραίτηση μιας στιβαρής και λαοπρόβλητης κυβέρνησης, που έχει να προσφέρει πολλά ακόμα, τόσο στην δημοκρατία, όσο και στον ελληνικό λαό. Δεν φτάνει που και τους δυο τους έβγαλες από την αφάνεια και τους έδωσες δημοσιότητα με συνεντεύξεις και δηλώσεις ανεβάζοντας το κασέ τους!

Εδώ “έκοψες” και τα δύο δεξιά σου χέρια (έτσι γεννήθηκες), τους χαρίζεις τον γάιδαρο και αυτοί τον κοιτούν στα δόντια! Έχε τον νου σου σ’ εκείνον το Παναθηναϊκάκια του Αρείου στον Πάγο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις και από που. Μέχρι και ο κουμπάρος της αδελφής σου, επειδή χάνει ο Ολυμπιακός και η Νότιγχαμ Φόρεστ, ξεσπά σε εσένα! Τι έπαθαν όλοι ξαφνικά και φέρονται έτσι επιθετικά, λες και δε σε ήξεραν και τώρα εκπλήσσονται τάχα.

Τέλος πάντων, ετοίμασε και καμμιά βαλίτσα με χειμωνιάτικα, αχρείαστη να’ ναι, μην τύχει και ξεμείνεις με τα … μπανιερά της μόνιμης παραλίας. Αχάριστοι, στον ιδρυτή των pass και των weekend. Κυριάκο κρύψου, ακόμα φαίνεσαι! Σε … παρακολουθώ, με την καλή έννοια!

Υ.Γ. Το λάθος. το ολίσθημα, και η σαβούρδα, παίζεται τώρα, με τίτλο “Το αρπακτικό” ή predator, προλάβετε.