«200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από τον Διονύση Σαββόπουλο: «ΡΕΜΒΑΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ»

– Τραγούδια εκστατικά, τραγούδια φευγάτα, καινούρια και παλιά – Την Κυριακή 22 Αυγούστου, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσιάζει το πέμπτο επεισόδιο της σειράς των επετειακών podcasts με τίτλο «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από τον Διονύση Σαββόπουλο.

Τραγούδια εκστατικά σαν το παμπάλαιο τραγούδι του Αιγαίου «Ωραία Που Είναι Την Αυγή» με την ακριβή μας Ειρήνη Κονιτοπούλου –Λεγάκη. Τραγούδια απόδρασης και τερπνών στοχασμών σαν την «Κρουαζιέρα Του Διαδρόμου» με την Κατιάνα Μπαλανίκα. Στίχοι του Κάλβου, αποσπάσματα από το « Όνειρο Στο Κύμα» του θεϊκού Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και άλλα κείμενα και τραγούδια φευγάτα ακούγονται στο νέο podcast του Διονύση Σαββόπουλου.

Πρόκειται για το πέμπτο επεισόδιο της σειράς «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» με τίτλο «ΡΕΜΒΑΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ», το οποίο θα είναι στον αέρα από την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι στον ιστότοπο της Επιτροπής, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/ta-podcast-tis-epitropis-ellada-2021.html, στο Spotify καθώς και στην ιστοσελίδα www.lifo.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με τον Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

Για τα podcasts, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με το μουσικολόγο καθηγητή κ. Λάμπρο Λιάβα, το δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή κ. Γιώργο Κοντογιάννη και το ζωγράφο κ. Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η παραπάνω δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 14 συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece2021.gr και πρέπει όλοι να αποκτήσουμε.