Ο βιολιστής στη στέγη, ή πώς ο “σκάουτερ” Γ. Γεραπετρίτης βρήκε νέο ταλέντο για την προεδρία: Λίνος Σισιλιάνος

Σε μια από τις πιο ήσυχες περιοχές του Στρασβούργου οι προσεκτικοί  κάτοικοι πρόσεξαν ότι το σπίτι του Έλληνα γείτονά τους έχει αυξημένη κίνηση τελευταία.

Σύντομα κυκλοφόρησε  και στην πολιτική αγορά της αλσατικής πόλης: ο Λίνος -Αλέξανδρος Σισιλιάνος -που εξελέγη κι εγκαταστάθηκε τον περασμένο Μάϊο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- ενδέχεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Συνεργάτης Έλληνα ευρωβουλευτή το άκουσε, το αναμετέδωσε στις Βρυξέλλες  και ήδη συζητείται.

Ο λόγος της ενδεχόμενης αναχώρησης παραπέμπει σε ένα παιχνίδι της μοίρας:

 Στις αρχές Απριλίου του 2019 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠ  Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο – ήταν ήδη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών-  για να τον συγχαρεί για την εκλογή του  θέση του προέδρου του ιδίου δικαστηρίου.  (Ας σημειωθεί ότι δεν έχει σχέση με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που είναι όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Δεν το φανταζόταν προφανώς ότι μερικούς μήνες αργότερα θα ήταν ένας από τους ” ανταγωνιστές” του για το προεδρικό αξίωμα.

Πίσω από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται ένας άνθρωπος που δείχνει να έχει  κάνει σκοπό της ζωής του να παρουσιάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον …αντι-Παυλόπουλο: ο καθηγητής Γ. Γεραπετρίτης.

 Ο υπουργός Επικρατείας  εδώ και καιρό κάνει σκάουτινγκ για να βρει πρόσωπο που θα μπορεί να προτείνει ο Πρωθυπουργός  για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να προκληθεί αναταραχή εντός και εκτός της ΝΔ.

Έτσι μετά τις διαρροές για τον καθηγητή Βασίλη Σκουρή, τον Νίκο Αλιβιζάτο και την Κατερίνα Σακελλαρίδη έφτασε στο Στρασβούργο -για να στρατολογήσει τον Λίνο Σισιλιάνο.

Ο  πρόεδρος του ΕΛΔΑ δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν έχει σχετική εμπειρία. Διαθέτει ισχυρό βιογραφικό και στα νομικά ο υπουργός Επικρατείας ίσως θεωρεί ότι μπορεί να τον αντιπαραβάλλει με τον πολυπειρο Παυλόπουλο.

 Έχει επίσης σχέσεις με την αστική Αθήνα στην οποία κινείται η οικογένεια Μητσοτάκη: εκτός από την οικογένεια του Σισιλιάνου είναι και διαχειριστής της περιουσίας της Αλίκης Μαραγκοπούλου και του ομώνυμου Ιδρύματος.

 Ένα άλλο προσόν του είναι ότι είναι παίζει βιολί. Για την ακρίβεια είναι βιρτουόζος καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως γιος εντός από τους τρεις  μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες συμφωνικής μουσικής.

Όσοι ξέρουν λένε ότι μόλις την τελευταία στιγμή τον κέρδισε η νομική επιστήμη από τη μουσική. Τώρα αν θα καταφέρει ο Γ. Γεραπετρίτης να ανεβάσει τον “βιολιστή στη στέγη” του Προεδρικού Μεγάρου είναι άλλη υπόθεση.