«Bροντάκηδες και Φορτουνάκηδες»

Του Βασίλη Κόκκα

«Παρωδία…

Μετα την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.,αναζωπυρωθηκε μία «βεντέτα » ανάμεσα στις πολιτικές οικογένειες του τόπου….Το τέλος της λογικής, η ανυπαρξία δημοκρατικής ευθύνης, η αποθέωση του λαϊκισμού και μία ανερυθρίαστη έκρηξη υποκρισίας….Ενθεν και ένθεν….Αντι να επιχωματώσουμε ‐όλοι μαζί ‐ το πτώμα της Χ.Α.,τα πολιτικά κοράκια επιδιώκουν παντοιοτρόπως να διασφαλίσουν την τροφή τους….Σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων….

Οι εκατέρωθεν φραστικοι παλληκαρισμοι και οι δημόσιες κοκορομαχίες δεν έχουν τέλος….Μερικοι μάλιστα, το έχουν τερματίσει….Δυστυχώς ,δε διακρίνεται πουθενά στο πολιτικό σύστημα τής χώρας, ένα αίσθημα ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.Περισσευει η υποκρισία και ο μεταμορφισμος πού είναι συνώνυμα τής αναξιοπιστίας και της παρακμής….

Η αλήθεια είναι ότι ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ δεν υπάρχουν!!!!Για πάρα πολλά χρόνια, ήταν εγκληματική η αδιαφορία και η ατολμία των θεσμών στην προστασία της δημοκρατίας από την εγκληματική δράση της φασιστικής οργάνωσης…Η διαδρομή των μαχαιροβγαλτων θα ήταν άλλη, ζωές θα είχαν σωθεί, αν ΤΟΤΕ,όταν ΕΠΡΕΠΕ, πρίν πολλά χρόνια, υπήρχαν πολλές δυνατές φωνές αυτογνωσίας, πολιτικού θάρρους και βέβαια αντίστοιχες θαρραλέες στάσεις ζωής και πολιτικής συμπεριφοράς….

Γέμισε ο τόπος τρομαγμένους,γιατί πρώτα αφέθηκε νά γεμίσει μελανοχιτωνες τρομοκράτες απο τις ραθυμουσες διωκτικές αρχές, τη βραδυπορουσα δικαιοσύνη και την πολιτική ελίτ πού όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει με πολιτικό σθένος τους φασίστες, τους ρατσιστές και τούς ακραίους εθνικιστές, έβαλε αρκετό νερό στο κρασί της ή περισσότερα παγάκια στο ουίσκι της, επειδή δήθεν την υποχρέωσε ο ευγενής σκοπός τής σωτηρίας της χώρας….

«Φοβήθηκα τη μνήμη και τη σκότωσα….»,έγραψε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις!!!Αυτή η μνήμη όμως μάς κρατάει δυνατούς, όσο και νά μάς πληγώνει…Η μνήμη όμως αρκετών πολιτικών ταγών είναι προφανώς εναλλασσομενη…..Αλλάζει ανάλογα με τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις ανάγκες της συγκυρίας….Ξεχνάνε τόσο εύκολα….Αλλάζουν γνώμη πανεύκολα…..Είναι εξαιρετικά χρήσιμο αλλά παραμένει σχετικά ανώδυνο, να αποκηρύσσεται εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής η Χ.Α. και η ποινική της δράση, όχι όμως και τα αίτια πού την εξέθρεψαν….

Η Χ.Α. ήταν το ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ τής διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ…Όχι μόνο δεν ήταν αντισυστημικό κόμμα ‐τιμωρός όπως λανσαρισθηκε,αλλά αποτέλεσε και πλυντήριο για νά ξεπλυνουν τις αμαρτίες τους, αυτοί πού χρεοκόπησαν τη χώρα….Παρούσης τής Χ.Α.,ήταν όλοι Δημοκράτες και Προοδευτικοί!Μπροστά στο βόθρο τής Χ.Α.,όλοι οι άλλοι έμοιαζαν με θεματοφύλακες τής νομιμότητας και της δημοκρατίας….

Ο φασισμός όμως δεν ήρθε με τη δολοφονία τού Παύλου Φυσσα..Που ήταν τόσα χρόνια, δικαστές, εισαγγελείς, ανακριτές, αστυνομία και πολιτική ηγεσία τού τόπου;Δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για το απέραντο δίκτυο νταβατζήδων, μπράβων,λαθρεμπορων και φονιάδων;Οφείλουμε να αξιολογήσουμε και να μην παραβλέπουμε, ότι η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς με την προσφορά κυβερνητικών θέσεων σε στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.,όπως και η μετέπειτα κυβερνητική σύμπραξη με τούςΑΝ.ΕΛ.,οδήγησε στη χαλάρωση των κριτηρίων, στην ύπνωση του δημοκρατικού ενστίκτου και στην εξοικείωση με το αδύνατο……

Ευθύνη όμως δεν έχουν μόνο οί άλλοι…..Έχουμε και εμείς, οί πολίτες!!!Μη ξεχνάμε ότι υπήρξε στιγμή πού 500000 Έλληνες, έδωσαν τη ψήφο τους στη Χ.Α…Μη λησμονούμε, ότι υπήρξε περίοδος, πού η ελληνική κοινωνία,όταν βρεθήκαμε στις μέρες της αρμυρας, στη δίνη της μεγάλης κρίσης, εχωνε το κεφάλι της στην άμμο και συμπεριφερόταν σαν ωραία κοιμωμενη….Η πληγωμένη Ελλάδα δε γιατρευεται με το να κρύβει με σεμνότητα η αναισχυντια τις πληγές της….Η αυτοσυνειδησία, προϋποθέτει έναν ανελέητο αυτοέλεγχο και μία κριτική ματιά, πού δε χαρίζεται σε κανένα και σε τίποτε….Οφείλουμε με παρρησία νά δεχθούμε, ότι οί πολίτες έχουν και την ευθύνη των επιλογών τους και της σχέσης τους με τη δημοκρατία, τη συγκυρία και τελικά την Ιστορία, πού είναι η μακροπρόθεσμη συλλογική μας μοίρα…..

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ‐στην παραζάλη τής κρίσης ‐επηρέασαν αρκετούς, ανιστόρητες και ανόητες γενικεύσεις, πού τραυμάτισαν την έτσι και αλλιώς αδύναμη δημοκρατία μας και δηλητηριασαν την κοινωνία μας,πετροβολωντας ασυλλογιστα και βάζοντας στο ίδιο καλάθι τη δημοκρατία με την επάρατο επταετη δικτατορία……..Οφείλουμε να δεχθούμε οτι υπάρχει ένα πλαδαρο κοινωνικό σώμα πού δυστυχώς έχει διαπαιδαγωγηθει να τρώει τις σάρκες του,συχνότατα και τα περιττώματα του…..Όμως, το κοντέρ τής ιστορίας, δε μηδενίζεται!!!!!Όσο και να το θέλουν μερικοί…

Δε ξεχνάμε τους εμπρηστές πού μεταμορφώθηκαν σε πυροσβέστες….Γιατί κάποιοι, το χαβά τους, συνεχίζουν το βιολί τους….Τότε, όταν έπρεπε, έκαναν πώς δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν ήξεραν….Τώρα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα….Ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…..Ας κάνουν λίγο κράτει όλοι και κυρίως όσοι έχουν το θράσος να εμφανίζονται ώς τιμητές και κηνσορες,αν και μόλις πριν λίγο καιρό αποτολμησαν την παράνομη όσο και προκλητική πρόσληψη τής….Εύας Μπράουν στη Βουλή…..

Αρκετά με το σανό και τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς…Και βέβαια δε ξεχνάμε ούτε παραβλέπουμε, ότι κάποιοι «ξεχασαν» να ΞΑΝΑ‐νομοθετήσουν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων,στην ώρα της,στην εκλογική νομοθεσία, στην οποία ανήκει σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση τού νέου ποινικού κώδικα. Παρόλο πού γνώριζαν την κρίσιμη ΕΚΚΡΕΜΗ ΔΙΚΗ!!!Ξεχασαν!!!Ως μη έδει!!!Και οι άλλοι, ξεχασαν να τους το θυμίσουν επιτακτικά!!!Ως μή έδει εξίσου!!!

Φτάνει πια με τις πομφολυγες και τις μεγαλοστομίες και τις δήθεν ευπεπτες προτάσεις για ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ,που ΔΕΝ αφορούν πια τούς καταδικασμένους χρυσαυγίτες γιατί υπάρχει συνταγματική απαγόρευση, γνήσια αναδρομικων νόμων εν γένει!!!Είναι ώρα, να κοιτάξουμε πίσω από το λόφο με τα σκουπίδια!!!Για νά σωθεί η χώρα, να πάρει μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΑ,να γλυτώσουμε ιστορικές ‐ανεπανόρθωτες απώλειες, με τούς πολίτες ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,ΟΡΘΙΟΥΣ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ….Ας αντιληφθούν όλοι τις ανάγκες τής συγκυρίας, το πατριωτικό καθήκον και άς παραμερίσουμε το σεχταρισμό και την πλειοδοσία…

Τα επόμενα χρόνια θα περάσουμε την κοιλάδα των δακρύων…Τα επόμενα χρόνια, οί πολίτες τής χώρας θα εξακολουθήσουν νά πληρώνουν το λογαριασμό προηγούμενων δεκαετιών λαϊκιστικής ευφορίας….Θα πληρώνουν το μάρμαρο, για ξιπασμένες και νεοπλουτιστικες συμπεριφορές, για την απληστία, τον παρασιτισμό, τη φοροδιαφυγή και τις μίζες πού έγιναν μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς και λειτουργίας….Δε μπορούμε νά πάμε μπροστά με ιδεολογικά ξόρκια, εμμονές και ψέμματα!!!!

Επειγόντως χρειάζεται ένας δημόσιος λόγος στέρεος,λογική και ευθυκρισία. Η ευθύνη είναι πρωτίστως της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Το δείγμα γραφής, δυστυχώς, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας….Είναι όμως και δική μας!!!

Το δρόμο για το μέλλον, δε θα μάς τον φτιάξει ούτε θα μας τον χαρίσει κανένας…..Οι ίδιοι οφείλουμε νά τον ανοίξουμε. Με την προσωπική μας εργασία και το συλλογικό μόχθο. Με τον αγώνα μας και την αγάπη για την πατρίδα. Αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια, με ψηλά το κεφάλι, τις πηγές τής κακοδαιμονίας μας..Πρόθυμοι να συμμετέχουμε, να παλέψουμε, νά αγωνισθούμε….Για να είμαστε δρώντα υποκείμενα και όχι νεκροτομοι τής ιστορίας….Μόνον έτσι, ίσως καταφέρουμε, να φθάσει η ώρα πού το τσιμέντο θα ραγίσει από το απροσδόκητο γρασίδι!!!!