Άγνωστος Πόλεμος;

 Toυ Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΘα μπορούσε να λέγεται “ ο ‘Aγνωστος Πόλεμος”   χωρίς Βαρτάνη και βαλίτσα …μια και παρόμοιο τέτοιο δεν έχει βιώσει στο παρελθόν σε τέτοια κλίμακα η Ευρώπη.

Τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν γίνει πολλά  και πάντα γίνονται. Αλλά να μην ξέρεις, αν το επόμενο μπαμ θα γίνει στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο στην Ρώμη ,στο Λονδίνο ή στην Νέα Υόρκη …ποτέ !

Αισθάνεσαι πως σε λίγο παράλληλα με την κλήρωση του τυχερού αριθμού στο ΛΟΤΟ θα ανατινάσσεται και το άτυχο cafe κάποιας ευρωπαϊκής γειτονιάς.

Το να υπάρχουν δυο πλευρές αντιμαχόμενες απέναντι η μια στην άλλη είναι αυτό που αποκαλούμε μάχη χαρακωμάτων.

Βέβαια όπως όλα εξελίχθηκαν  στη ζωή και αυτά τα μονοπάτια του θανάτου ανάλογα ‘ακολούθησαν’.

Οι μάχες και ο τρόπος συγκρούσεων άλλαξαν. Τα τραπεζικά παιχνίδια δεν άλλαξαν πιότερο από αυτές τις αρχές της MONOPOLY. Οι υποθήκες και οι πλειστηριασμοί των ακινήτων -όσων δεν είχαν την τύχη στα ζάρια της ζωής και τους έτρωγε ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ – παρόμοια.

Τα πολεμικά παιχνίδια δεν διαφέρουν περισσότερο από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά σου στο δωμάτιο τους. Οι drone χειριστές των απανταχού Air Force βομβαρδιστικών πλέον μπορεί να είναι γρήγοροι εύστροφοι παίκτες τέτοιων παιχνιδιών – όπως πχ τα εγγόνια σου- και δεν χρειάζεται να έχεις εκπαιδευμένους πιλότους στα βομβαρδιστικά που να αντέχουν σε G force υπερηχητικές πιέσεις.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου εξαιρετικά γρήγοροι παίκτες ‘παιδικών’ παιχνιδιών στρατολογήθηκαν ανοιχτά από μυστικές υπηρεσίες για επάνδρωση στρατιωτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων με τον ίδιο τρόπο που μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί στρατολογούν hackers για να υπερασπίζουν σε μόνιμη βάση την πραμάτεια τους από άλλους επίδοξους εισβολείς. Ούτε και αυτό το Πεντάγωνο και οι απανταχού μυστικές υπηρεσίες δεν ‘’τη γλύτωσαν. Στον ‘εκπαιδευμένο’ κόσμο  αυτές οι εχθροπραξίες είναι κάτι σαν εισαγωγικές  εξετάσεις. —Πέρασες 3 ‘πατώματα’ ασφάλειας σε μυστική υπηρεσία;

– Καλά ! μιλάμε για αριστούχο… μπήκες και με υποτροφία !

Δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου οι καταδικασθέντες hackers ‘πιτσιρικάδες’ προτίμησαν να φυλακιστούν παρά να προσληφθούν με εξαψήφια και επταψήφια ουρά στο μισθό τους.

Αν δεν μπορείς να βρεις σήμερα έστω και ένα γοριλο- πορτιέρη που να έχει καθαρό ποινικό μητρώο μέσα στην νύχτα  τότε γιατί να περιμένεις ότι οι φρουροί σου θα είναι παραδείσια πουλιά;

Οι χθεσινοί εκπαιδευτές των ανταρτών είναι σήμερα οι στόχοι.  Σχεδόν όλοι οι ‘φυτευμένοι’ βοηθούμενοι οπλαρχηγοί , δικτάτορες, ‘μονάρχες’  αργά ή γρήγορα θα στραφούν εναντίον και θα δαγκώσουν το χέρι του ‘ανυπόμονου Επίμονου Κηπουρού’. Είναι γνωστό το σενάριο.

Αν πας να σχεδιάσεις κλειδαριές χωρίς να ρωτήσεις μέσα στις φυλακές τους ειδικούΠΑΙς, τι ‘παίζει’ στην αγορά ….τότε κάτσε στα αυγά σου.

Οι λεπίδες ακονίστηκαν, οι κοφτεροί κυνόδοντες ενισχύθηκαν, οι σκοπεύτρες και το μολύβι διορθώθηκαν, οι μέθοδοι εξελίχθηκαν και οι κυνηγοί του χθες είναι οι κυνηγημένοι του σήμερα.

Οι μυστικές υπηρεσίες που εξύφαιναν ραδιουργούς τρόπους επέμβασης  και πρακτικές ανορθόδοξου πολέμου  σήμερα προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές από τα μπατζάκια τους μέσα στην ίδια τους την γκαρνταρόμπα. Μετά από ένα πραγματικό λουτρό αίματος, σαν αυτό που πρόσφατα βίωσαν στο Παρίσι, μέσα στην μαζική υστερία που ακολουθεί,  περισσότερο κινδυνεύεις να πεθάνεις από ασφυξία που προέρχεται από τους πυροσβεστήρες παρά από αναθυμιάσεις ανύπαρκτων πυρκαγιών. Και εκεί είναι που ο πολίτης αρχίζει να κατανοεί πως η τρομοκρατία πολεμάται με τρομοκρατία.

——

-Μπορεί και να ναι έτσι;

-Δηλαδή ;

-….Όσο περισσότερο υλιστική γίνεται  η ζωή μας τόσο περισσότερο ‘άσκοπα’ κλαίμε στις κηδείες.